NOGOMET

Sprema se haos u Barceloni: Messi nezadovoljan, okuplja svoj klan u svlačionici

Avaz.ba

22.8.2017

Navijači katalonskog giganta nezadovoljni su na koji način uprava, sa predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom  na čelu, vodi klub zbog čega je pokrenuta peticija za njegovu smjenu. 

Poslije njih, nezadovoljno rukovođenjem su počeli da pokazuju igrači, a prema pisanjima lokalnih medija, predvodi ih najbolji fudbaler tima Lionel Messi.

Messi navodno sada ima svoj klan u svlačionici Barcelone, sa samo jednim zajedničkim ciljem, a to je suprotstavljanje Bartomeuu i njegovim lošim odlukama. "Cadena Ser" je prenio informaciju da je Argentinac okupio glavne igrače, kako bi upravi stavili do znanja da nisu zadovoljni u kom pravcu ide klub.

Osvajač pet zlatnih lopti reagiraoje na loš odnos prema Neymaru koji je otišao u PSG za rekordna 222 miliona eura, a sam Brazilac je istakao da nešto u vrhu ne valja.

- U Barceloni sam proveo četiri divne godine, to je moja kuća, ali sam tužan zbog nekih ljudi koji sjede u foteljama. U Barceloni se nalaze direktori kojima tamo nije mjesto - kazao je Neymar.

Osim njega, na značaju je izgubio i Andres Iniesta, živa legenda 'Blaugrane', koji poslije 20 godina u klubu razmišlja da promjeni sredinu. Doveden je samo Paulinho za suludih 40 miliona eura, na pragu kluba su Ousmane Dembele i Jean Michel Serri, dok se izgleda odustalo od Pilippea Coutinha, koji je bio prva meta u ovom prelaznom roku.

Bartomeu očajnički želi da Messi što prije potpiše novi ugovor kako bi "ugasio požar", on je tokom ljeta najavljen, ali momak iz Rosaria sada želi da sačeka do 31. avgusta, da bi vidio kako će se situacija odvijati.

-  Messiju je muka od svega, zato želi da sačeka sa potpisivanjem ugovora - piše "Cadena Ser".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.