NOGOMET

Conteu spakovali kofere a evo šta iz Chelseaja poručuju

S.Me.

23.8.2017

Otpuštanje menadžera Chelsea ne predstavlja veliko iznenađenje kada je u pitanju gazda Chelsea, Roman Abramovich. Čim se pojave neka nezadovoljstva i neispunjavanje određenih ambicija kluba, mnogi menadžeri se smjenjuju, a prema navodima i spekulacijama čeka i Contea.

Neki su još uvijek iznenađeni kako je Antonio ostao na klupi Chelsea  zbog njegovog javnog istupa na konferenciji, gdje se suprotstavio politici kluba u vezi transfera pojedinih igrača i nemogućnost dovođenja Lukakua te otpuštanje Matića iz kluba.

Spekulacije o odlasku

Italijan je osvojio prvenstvo u svojoj prvoj sezoni, ali teška predsezona ovog ljeta i nedovođenje nekih zacrtanih igrača doveli su do netrpeljivosti unutar kluba. Sada su očajni i žele da dovedu neka velika imena, ali izgleda da će to sve biti zamrznuto do zimskog prijelaznog roka.

Kako god, izgleda da je situacija oko Diego Coste  iziritirala vodstvo kluba, koji se doveo u situaciju da razmišlja čak i o novom treneru i nasljedniku Contea.

 Razlog zašto se njegova budućnost na Stamford Bridge postavlja kao upitnik jeste jutrošnji izvještaj iz njemačkog  Sport Bilda kako je klub iz Londona već identificirao njegovu zamjenu sa  Thomas Tuchelom.

Tuchel je trenutno slobodan poslije otkaza koji je dobio od  Borussie Dortmund. Izvor tvrdi, iako ne postoji vremenski okvir za njegovo imenovanje, da je  on  osoba kojoj bi se mogli okrenuti kao sljedećem  imenovanju u Chelseau.

Ovo dovodi do sumnje kod mnogih jer je prošle sedmice Conte najavio, na obostrano zadovoljstvo kluba i njega, da bi on volio da vodi Chelsea i na njegovom budućem novoizgrađenom stadionu.

Zbog toga je Chelsea i reagirao na sve te navode i negira sve spekulacije.

Goal izvještava, da im je Chelsea prenio, da nemaju nikakve namjere za smjenu Contea zbog svih njegovih uspjeha koje je već donio svom klubu u tako kratkom roku, niti su imali bilo kakve kontakte sa bivšim trenerom Dortmunda Tochelom.

Također izvještaj govori da situacija oko Coste ide u pozitivnom smijeru i da se nadaju da će se uskoro  završiti na obostrano zadovoljstvo, te da nema nikakvih nedoumica između direktorice Marine Granovskaie i Contea, kako se već spekulisalo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.