NOGOMET

Buffon: Sanjam o tome da podignem trofej Lige prvaka

Avaz.ba

24.8.2017

Gianluigi Buffon, golman fudbalskog kluba Juventus, rekao je da mu je želja da ponovo zaigra na Santiago Bernabeu, na Camp Nou i Old Traffordu, ali i da još jednom doživi "naelektrisanu" atmosferu Celtic Parka.

Žrijeb za grupnu fazu Lige prvaka je danas u 18 sati, a Buffon, koji je najavio da će završiti karijeru nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine, ima nekoliko želja.

- Liga šampiona vam omogućava da doživite neke od najuzbudljivijih stadiona u Evropi. Kada ste mlađi to uzimate zdravo za gotovo, jer mislite da ćete imati još mnogo prilika. Ali, kad ostarite, shvatite da ima stvari koje možda više nikad nećete doživjeti - rekao je Buffon za italijanske medije.

On bi da napravi još jednu turu po najvažnijim fudbalskim stadionima.

- Želim ponovo da testiram sebe na Bernabeu i Camp Nou, želim da odigram još jednu posebnu večernju utakmicu na Old Traffordu. Želim još jednom da doživim naelektrisanu atmosferu Celtik Parka. Nadam se da ću moći opet da doživim neke od tih stvari, ali stvarnost je da neke od njih neću - dodao je Buffon.

Buffon je istakao da neće na svoju karijeru gledati kao nepotpunu ako ne osvoji trofej u Ligi prvaka.

- Dosta toga sam osvojio sa Juventusom i Italijom da bih razmišljao na taj način. Ali, i dalje sanjam o tome. Imam još jednu godinu ugovora, tako da imam još jednu šansu da podignem trofej. Neće biti lako, ali mi smo spremni da se ponovo borimo - rekao je Buffon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.