NOGOMET

Premiership: Newcastle i Swansea upisali prve pobjede

AFP

Avaz.ba

26.8.2017

Odigrane su četiri utakmice trećeg kola engleskog Premiershipa, a Newcastle i Swansea slavili su prve pobjede u novoj sezoni.

Ekipa Newcastlea na svom terenu dočekala je Bilićev West Ham i slavila pobjedu rezultatom 3:0. Ove dvije ekipe u prva dva kola nisu slavili pobjede, a popularne Svrake konačno su postigli pogodak i ostvarili trijumf. Prvi gol na ovom susretu postigao je Joselu u 36. minuti susreta kada je iskoristio lošu reakciju odbrane i doveo svoju ekipu u vodstvo. 

U drugom poluvremenu domaći fudbaleri nastavili su napadati gol Joe Harta i u 72. minuti udvostručili prednost preko Clarka. Do kraja susreta Newcastle je postigao još jedan pogodak, a Mitrović je u 87. minuti postavio konačan rezultat na 3:0. Fudbaleri Swanseaja išli su na gostovanje kod Crystal Palacea i tražili prva tri boda ove sezone. To im je pošlo za rukom protiv veoma loše ekipe Palacea, a pred sami kraj prvog poluvremena stigli su u vodstvo preko Abrahama. Na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti susreta Ayew je postigao drugi pogodak za svoju ekipu. Swansea je kontrolisao susret i do kraja nije dozvolio da Crystal Palace stigne do pogotka te su slavili prvu pobjedu u novoj sezoni Premiershipa. 

Rezultati: Crystal Palace - Swansea 0:2 Huddersfield - Southampton 0:0 Newcastle - West Ham 3:0 Watford - Brighton 0:0 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.