NOGOMET

Monaco ekspresno doveo nasljednika Mbappeu iz Intera

Avaz.ba

28.8.2017

Dogovoren je drugi najskuplji transfer u historiji nogometa. PSG će, nakon Neymara koji je stigao iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, dovesti i Kyliana Mbappea iz Monaca za 180 miliona eura.

Informaciju je potvrdio radio Monte Carlo, koji u takvim situacijama ne griješi, kao što je bio slučaj i kada je Brazilac dolazio na Park prinčeva. 


Međutim, dok se čeka službena potvrda klubova, Monaco je već pronašao nasljednika "novog Henryja". Tako će umjesto Mbappea zajedno s Radamelom Falcaom u napadu igrati Stevan Jovetić. Crnogorski napadač sinoć je promatrao s tribina stadiona u Monte Carlu veliku pobjedu nad Marseilleom (6:1), a transfer u redove francuskog prvaka potvrdili su francuski i italijanski mediji.


Inter će od njegovog transfera zaraditi 11 miliona eura, pa će bivši igrač podgoričke Mladosti, Partizana, Fiorentine, Manchester Cityja i Seville zaigrati u četvrtoj od pet najjačih evropskih liga. Jovetić (27) tokom karijere odigrao je ukupno 288 klupskih utakmica i zabio 88 golova.


S druge strane, Mbappe je do sada s 18 godina upisao 60 nastupa i već postigao 27 pogodaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.