NOGOMET

Bh. reprezentativac nakon ranjavanja oca: Bešić rekao Kumanu da želi igrati protiv Čelzija

Piše: Avaz.ba

28.8.2017

Čelzi je rezultatom 2:0 pobijedio Everton u meču 3. kola engleske Premier lige, golovima Fabregasa i Morate u prvom poluvremenu.  

Trijumf Klopa

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić odigao je drugo poluvrijeme za poraženi tim, dan nakon što je dobio informaciju da je njegov otac Meho ranjen u pucnjavi u okolini Srebrenika.

Menadžer Evertona Ronald Kuman (Koeman) potvrdio je za engleske medije navode o ranjavanju.

- Da, istina je. Razgovarao sam s njim i rekao mi je za svog oca i da se čuo s njim. Kazao mi je da ne zna tačno šta se desilo, ali da je spreman igrati. Ne želi više govoriti o tome, to je porodična stvar - kazao je Kuman.

U derbiju kola Liverpul je sa 4:0 deklasirao Arsenal Seada Kolašinca, koji je meč odgledao s klupe. Golove su postigli Firmino, Mane, Salah i Sinkler u susretu u kojem su „topnici“ još i dobro prošli. Jirgen Klop (Jurgen Klopp) očito je potpuno nadmudrio Arsena Vengera (Arsene Wengere).

Totenhem je u 92. minuti primio gol od Barnlija i tako ostao bez pobjede na svom terenu u meču bez pobjednika - 1:1.

Gol Krauča

Isti rezultat bio je i u meču Vest Bromvič albiona i Stouka. Za goste je vrlo vrijedan bod donio veteran Piter Krauč (Peter Crouch).

Rezultati i strijelci: Čelzi – Everton 2:0 (Fabregas 27, Morata 40), WBA – Stouk 1:1 (Rodrigez 61; Krauč 77), Totenhem – Barnli 1:1 (Ali 49, Vud 92), Liverpul – Arsenal 4:0 (Firminjo 17, Mane 40, Salah 57, Staridž 77).

Poredak

Mančester j. 9, Liverpul, Hadrsfild, Mančester s., WBA 7, Čelzi 6, Vatford, Sautempton 5, Totenhem, Barnli, Stouk, Everton, Svonsi 4, Njukast, Lester, Arsenal 3, Brajton 1, Bornmount, Kristal Palas, Vest Hen 0.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.