NOGOMET

Ljetnji prijelazni rok: Desili su se Nejmar i Mbape, a zadnjeg dana...

Avaz.ba

1.9.2017

Završen je ljetnji prijelazni rok u najjačim evropskim ligama. Evropom su se svakodnevno klubovi razbacival milionima eura, postavljeni su rekordni transferi potpisima Nejmara (Neymar) i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) za Pari Sen Žermen, kao i prelaskom Osmana Dembelea (Ousmane) u Barcelonu, pa se očekivalo da i posljednjeg dana pucaju "bombe" po fudbalskoj mapi. Ipak, nijedna nije odjeknula.

Ljetnji prijelazni rok za sezonu 2017/18. obilježio je buran transfer Nejmara, jer je rekordan, piše "Blic". On je potpisom za Parižane postao najskuplji fudbaler u historiji, pošto je PSG za njegov transfer platio čak 222 miliona eura, koliko je iznosila otkupna klauzula. 

I za drugi najveći transfer zaslužni su "Sveci". Posljednjeg dana prijelaznog roka vicešampioni Francuske objavili su da su potpisali ugovor sa Mbapeom, iako se za njegov prelazak iz Monaka znalo i ranije. Naime, ovaj 18-godišnji fudbaler prešao je na Park prinčeva na poosudbu do 30. juna 2018, ali uz obavezni otkup ugovora koji sa bonusima iznosi 180 miliona eura. 

Nešto manje koštao je Osman Dembele, koji je iz Dortmunda prešao u Barcu za 120 miliona eura.

Za posljednji dan najavljivani su prelasci brojnih fudbalskih zvijezda međutim, ništa od toga se nije desilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.