NOGOMET

Murinjo stavio Zlatana na spisak za Ligu prvaka

Avaz.ba

4.9.2017

Juventus je prije nekoliko dana objavio popis prijavljenih igrača za grupnu fazu Lige prvaka i na njemu nije bilo ozlijeđenog Marka Pjace koji se na teren vraća u oktobru. U ponedjeljak je popis objavila i Borusija Dortmund i mnogi su se iznenadili što na njega nije uvršten Marko Reus.

Jedna od najvećih zvijezda Borusije se vratila nakon duge povrede, trenira sa suigračima i igra - ali očigledno u klubu smatraju da još uvijek ne može doprinijeti u najvažnijem klupskom takmičenju.

Ako su vas ove dvije informacije iznenadile što ćete tek reći kada čujete da je za Ligu prvaka prijavljen - Zlatan Ibrahimović. Iako Junajted napadača očekuje na terenu tek u januaru, Žoze Murinjo je napravio iznimku i pogurao iskusnog Šveđanina među 25 prijavljenih imena.

Ako izuzmemo utjecaj kojeg Šveđanin ima u svlačionici Mančestera, očigledno je da Murinjo smatra da i u finišu takmičenja po grupama može dobiti puno od povratnika na teren.

Dodajmo i da Antonio Konte na svoj popis nije uvrstio Diega Kostu, napadača koji je silno želio napustiti klub i nije bio na pripremama sa suigračima, iako ga je prijavio za Premier ligu.

Treneri će uoči nokaut faze moći napraviti tri promjene, odnosno prijaviti tri nova igrača koji će imati pravo igrati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.