NOGOMET

Luka Modrić i Davor Šuker nakon poraza u Turskoj: Moramo vjerovati u igrače i selektora

Avaz.ba

6.9.2017

Nakon poraza na Islandu u samoj završnici utakmice, Hrvatska je doživjela sličnu sudbinu i u turskom Eskišehiru, gdje je pogotkom Tosuna iz 75. minute izgubila s 1:0. 

Turska je pobjedom u potpunosti zakomplicirala situaciju u kvalifikacijskoj grupi I, u kojoj četiri reprezentacije ulaze u posljednja dva kola unutar samo dva boda razlike.

- Želja nam je bila da prvi zabijemo, ali mi svoje šanse nismo iskoristili. Kako to obično biva u fudbalu, nakon toga smo primili pogodak. Ipak, ovisimo sami o sebi u posljednja dva kola i nemamo se čega bojati. Vjerujem da će na kraju sve dobro završiti. Igrom ne možemo biti nezadovoljni, ali razočarani smo porazom. Nismo ga zaslužili - rekao je Luka Modrić nakon utakmice.

'Vatreni' su napustili Eskišehir praznih ruku, ali zadnja dva kvalifikacijska kola dočekuje kao vodeća ekipa grupe. Predsjednik HNS-a Davor Šuker ostaje pozitivan nakon drugog poraza u posljednje tri utakmice i još jedne neuvjerljive igre. 

- Nije ugodno nakon negativnog rezultata, ali moramo vjerovati u naše igrače i našeg selektora. Turska je učinila ono što je nama trebalo - postigla je pogodak - ali mi i dalje ostajemo prvi na tabeli. Znamo da će odluka padati sve do zadnje sekunde u Ukrajini. Četiri ekipe imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju. Realizatorske sposobnosti imamo, i nadam se da ćemo naći realizatora. Moramo biti pozitivni i hvala svima koji se tako postavljaju. Najlakše je biti negativan, a posebno ne volim kalkulacije. Mi moramo sada razmišljati o Finskoj i kako je pobijediti - rekao je Šuker. 


U pretposljednjem kolu Hrvatska dočekuje Finsku, a onda u posljednjem kolu putuje u Ukrajinu. Drugoplasirani Island najprije putuje u Tursku, pa dočekuje Kosovo, dok Ukrajina najprije putuje na Kosovo, a onda dočekuje 'Vatrene'. Turska je u najtežoj situaciji, jer mora slaviti protiv Islanda, a zatim i kod Finske u gostima da bi imala šanse barem za dodatne kvalifikacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.