NOGOMET

Premijeršip: Siti deklasirao Liverpul u derbiju kola

AFP

Piše: N. Kr.

9.9.2017

Mančester siti (Manchester City) je deklasirao ekipu Liverpula (Liverpool) s 5:0 u okviru četvrtog kola engleskog Premijeršipa (Premiership) i tako zasjeo na vrh tabele.

'Građani' su poveli u 24. minuti preko Aguera koji je pogodio na asistenciju De Brujnea (De Bruyne). Liverpul je olakšao "posao" domaćinima jer je Sadio Mane dobio direktan crveni karton u 37. minuti.

Do kraja prvog dijela, Mančester siti je duboko u sudijskoj nadoknadi preko Gabrijela Hesusa (Gabriel Jesus) poveo s 2:0.

U nastavku, domaći su postigli čak tri gola i tako nokautirali ekipu Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) koja je razočarala sve u ovoj utakmici. Hesus je u 53. minuti povisio na 3:0 a Sane je pogodio 77. za visokih 4:0. Kada su svi mislili da je to konačan rezultat ove utakmice, mladi Nijemac je postigao još jedan gol u sudijskoj nadoknadi te tako dotukao 'Redse'. Konačan rezultat glasio je 5:0.

Nakon ovog susreta, ekipa Pepa Gvardiole (Pep Guardiola) zauzima prvu poziciju na tabeli sa deset bodova dok je Liverpul peti sa tri boda manje. U sljedećem kolu Mančester siti gostuje ekipi Votforda (Watford) dok će Liverpul dočekati Barnli (Burnley).

Standings provided by Sofascore LiveScore
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.