NOGOMET

Dijego Kosta preselio porodicu u Madrid

Avaz.ba

11.9.2017

Dijego Kosta (Costa, 28) nije u takmičarskom pogonu svog sadašnjeg kluba Čelzija, a onaj u koji želi da se vrati nema pravo registracije novih fudbalera do januara.

S obzirom na to da se ništa nije dogodilo po tom pitanju do isteka lJetnjeg prIJelaznog roka, 31. avgusta ove godine, svi su izgledi da će temperamentni Španac brazilskog porIJekla sačekati 2018. trenirajući s rezervama Čelzija i tada pogurati da se njegov povratak u Atletiko Madrid i obistini. 

Engleski mediji tvrde da je to izvjesno do te mjere da je Kosta preselio porodicu iz Londona u Madrid, čekajući da im se i sam pridruži kada se bude oslobodio okova koje mu je stavio menadžer "plavaca", Antonio Konte (Conte).

Kosta, iako je imao jakih ponuda iz Kine i bio na listi želja Milana i Fenerbahčea, više puta je ponovio da želi samo da se vrati u Atletiko i da je spreman na velika odricanja da bi se to i dogodilo, a s obzirom na to da će narednog ljeta ući u posljednju sezonu ugovora sa Čelzijem, crveno-bijeli s "Metropolitana" neće imati mnogo problema oko pregovora i obeštećenja.

Tokom ljetnjeg prijelaznog roka, Čelzi je navodno tražio oko 60 miliona eura za Kostu, što Atletiko nije želio da plati, a cijena će neminovno biti niža u januaru, mada je realna opcija i pozajmica uz dogovorenu otkupnu sumu potom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.