NOGOMET

Liga prvaka: Barca pregazila Juve, PSG prejak za Celtic, Roma remizirala sa Atleticom

Al. Ti.

12.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U grupa A, B, C i D večeras su odigrane utakmice prvog kola Lige prvaka. 

GRUPA A

Povratnik u najelitnije klupsko takmičenje Mančester junajted je na Old Trafordu dočekao Basel i lagano osvojio tri boda. Junajted je slavio na kraju 3:0, a golove za Crvene đavole postigli su Felaini (Fellaini) u 35. minuti, Lukaku u 53. i Rešford (Rashford) u 84. 

Koliko je Junajted dominantan bio dovoljno govori statistika u kojoj stoji da su izabranici Žoze Murinja (Jose Mourinho) uputili čak 16 udaraca ka golu Basela.

U drugoj utakmici ove grupe CSKA iz Moskve je slavio na gostovanju u Portugalu protiv Benfike, a bilo je 2:1. Strijelci za goste iz Rusije bili su Vitinjo (Vitinho) u 63. minuti i Zamaletdinov u 71. Strijelac za Benfiku bio je Seferović.

GRUPA B

U grupi B PSG je potvrdio da će ove sezone biti jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka. Sveci su lagano slavili na gostovanju kod Seltika rezultatom 5:0, a strijelci su bili Nejmar (Neymar), Mbape (Mbappe) i Kavani (Cavani, dva puta), te Lustig (autogol).

Naš reprezentativac Jozo Šimunović odigrao je cijeli susret i zaradio žuti karton.

Bajern je na Alijanc Areni slavio protiv Anderlehta rezultatom 3:0. Golove za Bavarce postigli su Levandovski (Lewandowski) u 12. minuti iz penala, te Alkantara (Alcantara) u 55. Konačnih 3:0 postavio je Kimič (Kimmich) u sudijskoj nadoknadi vremena. Vrijedi istaći kako su igrači Anderlehta gotovo cijeli susret igrali sa 10. igrača, jer je Kums isključen u 11. minuti.

GRUPA C

U grupi C ekipa Čelzija je na Stamford Bridgeu deklasirala tim našeg Ibrahima Šehića, Karabag rezultatom 6:0. Strijelci za Plavce bili su Pedro, Zapakosta (Zappacosta), Aspilikesta (Azpilicuesta), Bakajoko (Bakayoko), Bašhuaji (Batsuhuayji, dva puta).

Jedina utakmica gdje večeras nismo vidjeli golove bila je ona između Rome i Atletiko Madrida. Na kraju je završilo 0:0. Naš Edin Džeko odigrao je cijeli susret.

GRUPA D

U derbiju večeri Barcelona je na Nou Kampu deklasirala Juventus rezultatom 3:0. Centralna figura meča bio je Leo Mesi (Messi), koji je bio dvostruki strijelac. Prvo je pogodio u 45. minuti susreta. Na 2:0 povisio je Rakitić, a konačnih 3:0 postavio je ponovo Mesi.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je cijeli susret.

Sporting je na gostovanju kod Olimpijakosa slavio rezultatom 3:2. Golove za tim iz Portugala postigli su Dumbija (Doumbia), Martins i Fernandes, dok je dvostruki strijelac za domaće bio Pardo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.