NOGOMET

Džeko se oglasio putem Instagrama i pojasnio javnosti da nije kritikovao trenera

Džeko u meču protiv Atletika: Žalio se da nije imao dovoljno lopti AFP

Piše: Avaz.ba

13.9.2017

- Jučer je bila veoma teška utakmica. Bila je to borba za svaku loptu i ne krijem da sam želio veću ulogu. Nije nikad lako u ovakvim mečevima i zbog toga nisam bio sretan na kraju susreta. Žao mi je što su moje riječi protumačene kao kritika. Smatram da nas trener Eusebio Di Frančesko (Di Francesco) uči pravim stvarima i da ćemo uz njega napraviti rezultate koje želimo.

Ovim riječima se na Instagramu oglasio Edin Džeko, najbolji igrač Rome, nakon što su njegove riječi nakon sinoćnje utakmice Lige prvaka protiv Atletika (0:0) pogrešno shvaćene. 

- Naš reprezentativac je nakon neplaniranog remija sa Špancima, italijanskim novinarima govorio o duelu sa Atletikom, a njegove riječi su pogrešno protumačene.   

- Ekipa kao naša ne može igrati ovako posljednjih 20 minuta. Tačno je da nam treba vremena i strpljenja, ali važno je da smo uzeli ovaj bod zbog samopouzdanja. Nisam previše puta dotakao loptu protiv Atletika. Nadam se da ću u narednim utakmicama imati više dodira, kako bih postigao i neki gol – kazao je Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.