NOGOMET

Liga prvaka: Real rutinski krenuo u odbranu titule, Totenhem slavio protiv Borusije, Liverpul i Sevilja remizirali

Piše: Al. Ti.

13.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

U grupa E, F, G i H večeras je odigrano prvo kolo najelitnijeg fudbalskog takmičenja Lige prvaka. 

GRUPA E

Maribor je na svom terenu dočekao ekipu Spartaka iz Moskve, a na kraju je bilo 1:1. Strijelac za Spartak bio je Samedov u 59. minuti susreta. Bod Mariboru donio je Bohar u 85. minuti susreta. Naš internacionalac Jasmin Mešanović u redovima Maribora u igru je ušao u 69. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe Liverpul je na Enfildu dočekao Sevilju, a rezultat na kraju je bio 2:2. Gosti su poveli u 5. minuti preko Ben Jedera, a preokret Liverpula uslijedio je veoma brzo.

Golove za "Redse" postigli su Firmino u Salah. Konačan rezultat 2:2 postavio je Korea u 72. minuti.

GRUPA F

Mančester Siti je protutnjao Holandijom i pregazio Fejnord rezultatom 4:0. Sve je bilo riješeno već nakon pola sata igre, kada su izabranici Pepa Gvardiole postigli su tri gola. Redom su pogađali Stouns (Stones), Aguero i Jesus. U drugom poluvremenu još jedan gol postigao je Stouns za konačnih 4:0.

U drugoj utakmici ove grupe Šahtjor je na svom terenu dočekao Napoli i slavio rezultatom 2:1. Golove za domaćine postigli su Tajson (Taison) u 15. minuti i Fereira (Ferreyra) u 58. minuti susreta. Počasni gol za Napoli djelo je Milika iz penala u 72. minuti.

GRUPA G

Porto je na svom Dragaou dočekao Bešiktaš i na kraju poražen rezultatom 3:1. Turski tim je golovima Taliske (Talisce) u 13. minuti i Tosuna u 28. došao do pobjede. Gol za domaćine, djelo je Tošića, koji je postigao autogol.

Konačnih 3:1 za turske prvake postavio je Babel u 86. minuti susreta.

Debitant u Ligi prvaka, ekipa Lajpciga (Leipziga) dočekala je na svojoj Red Bull Areni ekipu Monaka (Monaca), a na kraju je rezultat bio 1:1.

Veliko slavlje za domaće donosi Forzberg (Forsberg) u 33. minuti, a ekspresno izjednačenje Monaku donosi Tileman (Tielemans) u 34. Ostalo je do kraja 1:1.

GRUPA H

Aktuelni prvak Evrope, ekipa Reala je na svom Santjago Bernabeu (Santiago Bernabeu) ubjedljivom pobjedom rezultatom 4:0. Strijelci za Kraljevski klub bili su Ronaldo (dva puta) i Serhio Ramos.

Totenhem je na svom terenu savladao Borusiju iz Dortmunda rezultatom 3:1. Strijelci za "Pijetlove" bili su Son u 4. minuti, te dva puta Kejn (Kane). Jedini gol za Borusiju djelo je Jarmolenka u 11. minuti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.