NOGOMET

Ronaldo upozorio rivale: Liga prvaka je Realovo takmičenje

AFP

Avaz.ba

14.9.2017

Zvanično najbolji fudbaler svijeta Kristijano (Cristiano) Ronaldo, strijelac dva gola u pobedi Reala nad APOEL-om (3:0), upozorio je rivale širom Evrope da je Liga prvaka takmičenje u kojem je madridski klub dominantan. 

Real, jedini tim sa odbranjenim trofejom Lige prvaka od novog formata, pohod na "het-trik" započeo je rutinskim trijumfom nad kiparskim prvakom na Santijago Bernabeuu. 

- Bila je to utakmica koju smo morali da pobijedimo. Igrali smo na svom terenu i željeli smo najbolji start Lige prvaka. Djelovali smo dobro, mogli smo da postignemo još neki pogodak, ali na kraju smo došli do dobrog rezultata. Zadovoljan sam kako je sve izgledalo - rekao je Ronaldo, rekorder tog takmičenja sa 107 golova. 

Portugalac, bez ustezanja, u novoj sezoni Lige prvaka očekuje da Real opet bude na vrhu, 13. put u klupskoj historiji, a četvrti u pet godina. 

- Naravno da je cilj da osvojimo pehar. Liga šampiona je Realovo takmičenje i želimo opet da budemo najbolji. Dalek je put i idemo od meča do meča - naveo je Ronaldo. 

Pored Reala i APOEL-a, u istoj grupi Totenhem (Tottenham) je u Londonu savladao Borusiju (Borussia) iz Dortmunda 3:1.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.