NOGOMET

Riberi odgovorio Braci: Neki nikada neće znati šta znači sve dati klubu koji voliš

Piše: R.B.

14.9.2017

Minhenski Bajern (Bayern) slavio je rezultatom 3:0 protiv Aderlehta (Anderlecht), na otvaranju Lige prvaka, ali više niko u klubu ne obraća pažnju na rezultat. 

Ovaj meč ostaće upamćen po Riberijevom (Ribery) bacanju dresa nakon što je zamijenjen.

Njemački mediji ranije su pisali da Karlo Anćeloti  (Carlo Ancelotti) ne kontroliše dešavanja u svlačionici, a posljednji događaj samo je išao u prilog tome.

Na sve je reagirao i sportski direktor bavaraca Hasan Salihamidžić koji je Riberiju poručio da se takve stvari ne smiju dešavati i da će morati razgovarati u "četiri oka".

Nije se dugo čeako odgovor Riberija, koji je na Instagramu poručio da bacanje dresa nema nikakve veze s klubom i navijačima.

"Uvijek sam bio lojalan igrač i poštovao klub koji volim i njegove navijače. Ovaj moj natopljeni dres od sinoć nema nikakve veze sa nepoštovanjem ili bilo čim drugim za šta me optužuju ljudi koji veruju ili se pretvaraju da me poznaju. Ovaj natopljeni dres, u kojem sam davao sve što sam mogao više od deset godina, sa svim mojim impulsivnostima, mojom i sa kojom smo postigli toliko. Neki nikad neće razumjeti šta znači da sve daju svom klubu i žao mi je zbog njih. Sve dok budem stajao na terenu, ja Frank (Franck) Riberi, braniću naše boje, biti uključen u svaku utakmicu sa svim svojim strastima. Zato što volim fudbal, iz ljubavi prema našim sledbenicima i da obradujem mnoge fanove u svijetu. Uz pomoć naših neverovatnih navijača, njihove ljubavi prema klubu i njihovoj strasti, nastavićemo zajedno da pišemo prelijepu priču u budućnosti!", poručio je Riberi. 

Francuz je za svoju objavu "zaradio" više od sto hiljada lajkova u manje od 24 sata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.