NOGOMET

Selektor BiH, Mehmed Baždarević drčno poručuje: Ja hoću u Rusiju!

Baždarević: Belgijancima neće biti lako

Piše: A. MIZDRAK

16.9.2017

- Ja hoću u Rusiju – drčno nam je kazao Mehmed Baždarević, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. A do Rusije i Mundijala dug je put.  

Ukoliko žele vidjeti baraž za Svjetsko prvenstvo, Mešini izabranici najprije moraju 7. oktobra pobijediti Belgiju, a tri dana poslije i Estoniju. Iako do meča s Belgijancima ima još dvadesetak dana, Baždareviću se po glavi već mota bezbroj mogućih scenarija.

To je sudbina

- Ostavili smo prošlost i kiks protiv Kipra iza sebe. To je, jednostavno, život i to su ljudske sudbine. Ja vjerujem u ove momke. Znam i svjestan sam da neće biti lako protiv Belgije, čeka nas težak posao, ali odgovorno tvrdim da ni Belgijancima neće biti nimalo lako – kazao je Baždarević za “Dnevni avaz”.

Kako kaže, ne zanosi se pričama da će Belgijanci igrati rasterećeno s obzirom na to da su osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo. 

- Ma o tome nema govora. Belgija je velesila, ne smijemo se zavaravati. Ali, ovakve utakmice služe kao pokazatelj koliko, zapravo, vrijediš. Moramo biti jaki i hrabri. Trebaju mi fajteri. Ovi momci će svima pokazati da nisu zaboravili igrati nogomet. Kod njih želim vidjeti srce, krv... U ovakvim utakmicama samo je to važno – rekao je Baždarević.

Meša najavljuje promjene u sastavu u odnosu na susrete protiv Kipra i Gibraltara.

- Naravno da će biti promjena u odnosu na te mečeve. Vraćaju nam se neki igrači nakon povreda i suspenzija. Trebamo tu novu, svježu krv – rekao je Baždarević.

Meša smatra da je reprezentaciji BiH trenutno najpotrebnije zajedništvo na terenu i tribinama.

- Vjerujem da će država stvoriti najbolje uvjete i atmosferu da ostvarimo ono što svi želimo, da odemo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju - rekao je Baždarević.

Puna podrška

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH selektoru Baždareviću, njegovim saradnicima u stručnom štabu i reprezentativcima dali su jednoglasnu podršku.

- Mnogo mi znači podrška ljudi iz Saveza. Oni vjeruju u nas, a mi vjerujemo u dobar rezultat – zaključio je Baždarević.

Grbavica kao sudbina 

Mehmed Baždarević stekao je na stadionu Grbavica nogometno ime. Igrom sudbine, Meša će možda i najvažniji ispit kao selektor BiH imati upravo na svojoj Grbavici.

- Dat ću sve od sebe da povratak na Grbavicu bude u najljepšem sjećanju. Ja sam isti onaj čovjek koji je i kao igrač ostavljao srce na terenu Grbavice, tako će biti i sada, samo što sam sada na klupi – rekao je Baždarević, koji je jučer posjetio stadion Grbavica, gdje se sastao s čelnicima FK Željezničar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.