NOGOMET

Premijeršip: Prvi londonski derbi koji je odigrao Kološinac završen podjelom bodova

Twitter

Piše: S.Me.

17.9.2017

Veliki londonski derbi u okviru petog kola Premijeršipa odigran je na Stemford Bridžu (Stamford Bridge) između Čelzija (Chelsea) i Arsenala gdje je utakmica završena nerješenim rezultatom.


Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka ali sa velikim brojem šansi sa obje strane. Čelzi je utaknicu  otvorio veoma ofanzivno, te napravio nekoliko izglednih prilika. Da bi potom Arsenal uspio da se odupre, i onda gosti kreću u napade i stvaraju mnoge šanse za postizanje gola.

Prvo poluvrijeme pripada Arsenalu iako je Čelzi imao najbolju priliku prvog poluvremena preko Pedra.

Drugo poluvrijeme ekipe ipak ulaze opreznije, u odnosu na prvo poluvrijeme. Arsenal je popustio ili bolje rečeno Čelzi odlučuje da da sve od sebe tako da  veći dio drugog poluvremena gledali smo veliki pritisak domaćina uz veliki broj šuteva na gol gostiju.

Ovaj derbi za razliku od prethodnih ipak završava bez pogodaka iako se to moglo da desi jer je i Arsenal u finišu drugog poluvremena imao izgledne prilike da to ostvari ali nisu uspjeli.

Treba naglasiti da je David Luiz isključen u 87 minuti nakon grubog starta nad našim Seadom Kološincem, koji je ujedno odigrao i cijeli susret, svoj prvi londonski derbi u okviru Premijeršipa.

Ipak utakmica je završena neriješenim rezultatom 0:0 i tako oba menadžera mogu biti donekle zadovoljni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.