NOGOMET

Bivši trener Čelzija smatra da se Luiz uplašio Kolašinca

Twitter

Avaz.ba

18.9.2017

Oštri start Davida Luzia nad Seadom Kolašincem izazvao je puno pažnje nakon derbija Čelzija (Chelsea) i Arsenala (0:0). Brazilac je isključen u 87. minuti nakon prekršaja nad bh. reprezentativcem, a mnogi se čude kako se Kolašinac uspio provući bez ozljede.

- Sead Kolašinac je građen kao jedan od onih ciglenih objekata u Londonu koji su izdržali bombardiranje tokom Drugog svjetskog rata. Čak i nakon najstrašnijeg starta Luiza, ustao je na noge i završio utakmicu do kraja, napisao je bivši engleski igrač Gert Kroks (Garth Crooks) u svojoj kolumni za BBC.

Čelzijev defenzivac je tačno znao što radi. Po mom mišljenju, želio je komad Kolašinca. Imao je namjeru da ga rastrga. Iako, obojica bi u moje vrijeme dobili ovacije s tribina. Kolašinac je prošao gore, ali je impresivni bh. reprezentativac završio utakmicu i time ostvario moralnu pobjedu", zaključio je bivši igrač Stouka (Stokea), Totenhema (Tottenhama), Mančester junajteda (Manchester Uniteda), WBA i Čarltona (Charltona).

Bivši Čelzijev trener Rej Vilkins (Ray Wilkins) smatra da Luiz nije imao namjeru ozlijediti Kolašinca, nego da se jednostavno - uplašio.

- Bio je to grozan start. Želio je ili ozlijediti Kolašinca, ili se uplašio. Mislim da je u pitanju ovo drugo. Vidio je Kolašinca kako ide prema njemu i pomislio, 'wow, ovaj lik je ogroman' i doslovno se pomokrio, rekao je Vilkins talkSPORT-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.