NOGOMET

Magazin "L'Equipe": Kavani i Nejmar se umalo potukli zbog milion eura

Avaz.ba

19.9.2017

Stvari su stigle na površinu, ili bolje da kažemo, isplivao je prljav veš iz svlačionice Pari Sen Žermena.

Poslije sukoba na terenu i otimanja oko penala, klub je reagirao, kao i trener Emeri (Emery), a Južnoamerikanci Edinson Kavani (Cavani) i Nejmar (Neymar) su upozoreni da slijedi kazna. 


Fizički obračun

Međutim, mediji pišu da je u svlačionici poslije meča došlo do duela i da je Nejmar i dobro prošao, Kavani je želio da se fizički obračuna s njim.

A iza svega, krije se novac, odnosno bonus od milion eura.

Kako piše "AS" pozivajući se na izvore iz francuskih medija, Kavani od potpisivanja prošlog ugovora, odnosno odlaska Ibrahimovića ima klauzulu po kojoj mu titula najboljeg strijelca lige donosi milion eura više.

Sada prema tvrdnjama "L'Equipea", isto u ugovoru ima i Nejmar, pa je svađa nastala oko toga.

Kavani izvodi penale, dao je tri prije promašaja protiv Liona, ali Nejmar, iako nije bio prvi izvođač u Barceloni je često dobivao dozvolu od Mesija (Messi) da preuzme odgovornost.  

Prošle godine Kavani je dao 35 golova u 36 utakmica u šampionatu i uzeo bonus od milion, ove sezone je postigao sedam golova u šest mečeva, Nejmar četiri u pet utakmica. 

Razočarani Mbape 

PSG je izgleda ovim klauzulama sebi napravio medvjeđu uslugu.

Kavani zarađuje godišnje oko 10 miliona eura neto, Nejmar tri puta više.

Inače "L'Equipe" dodaje da je Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) prilično razočaran ponašanjem dvojice saigrača i da ne razumije njihovu pohlepu...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.