NOGOMET

Šampion Evrope na koljenima: Betis iz Madrida kući ide pjevajući, Sevilja teškom mukom savladala Las Palmas

AFP

Piše: N. Kr

20.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Primera je u svojih pet večerašnjih susreta razočarala sve ljubitelje fudbala.

Ne zato što je Real opet razočarao na svom terenu, već zato što su gledaoci navikli gledati atraktivan fudbal sa mnogo pogodaka. Naime, na pet večerašnjih susreta postignuto je samo šest pogodaka. 

Možda bi neko i pomislio da se radi o italijanskoj Seriji A, ali Italijani su mnogo atraktivniji od La Lige u posljednje vrijeme.

Večer je otvorio Atletiko Madrid koji je na vrućem gostovanju u Baskiji odnio veliku pobjedu protiv Atletik Bilbaa. Konačan rezultat je glasio 2:1 za tim Dijega Simeonea. To je ujedno bio i meč sa najviše golova večeras. Prvo poluvrijeme je bilo bez pogodaka a domaći nisu iskoristili jedanaesterac u finišu susreta preko Adjuriza (Aduriz). Nastavak je donio tri gola. Korea (Correa) i Karasko (Carrasco) su postigli golove za 'jorgandžije' da bi njihov bivši igrač, Raul Garsija (Garcia) u finišu susreta samo ublažio poraz Atletika.

Real Madrid je dočekao Betis i na kraju je unatoč velikoj dominaciji tokom 90 minuta upisao poraz minimalnim rezultatom. Madriđani su u ovaj susret ušli kao apsolutni favoriti, ali ipak, meč je završen onako kako to oni nisu planirali. Real je napadao svim silama, ali Betis se sjajno branio i na kraju je zaslužio ovu pobjedu. Na kraju susreta Betis je postigao gol za erupciju oduševljenja u Andaluziji. Strijelac je bio Sanabrija u sudijskoj nadoknadi. Nakon ovog poraza zaostatak Reala za Barcelonom iznosi velikih sedam bodova. Također, ovo je bio treći meč u nizu u Madridu na kojem Real nije ostvario pobjedu.

Deportivo je u La Korunji dočekao Alaveš i slavio s minimalnih 1:0. Strijelac gola bio je Luizinjo (Luisinho) u finišu prvog dijela. Utakmica Leganjes-Đirona je završena bez golova a Sevilja je minimalnim rezultatom savladala Las Palmas.

Pogledajte tabelu i golove sa utakmica:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.