NOGOMET

Kriza u Realu: Mesi zabio golova koliko cijela ekipa Kraljevskog kluba

Al. Ti.

21.9.2017

Ako je bilo dilema, onda sa sinoćnjom utakmicom na Santjago Bernabeu (Santiago Bernabeu) je i nema. Real je u rezultatskoj krizi. 

Svakako da je tome utjecala i kazna najboljem fudbaleru Kristijanu Ronaldu (Cristianu Ronaldu), koji se sinoć i vratio, ali bez uspjeha. Betis je odnio sva tri boda iz Madrida i tako nanio još jedan udarac Realu.

Barca sada ima čak sedam bodova prednosti u odnosu na Real, ali ono što će možda više zaboljeti sve fanove Reala jeste činjenica da je Leo Mesi (Leo Messi) zabio golova u prvih pet kola, koliko cijela ekipa Real Madrida.

Porazom bez postignutog gola Real je okončao nevjerovatan niz od godinu i pet mjeseci na kojima je zabio barem jedan gol na meču. Posljednji put prije Betisa kada mu to nije uspjelo bio je još 26. aprila 2016. u Ligi prvaka protiv Mančester Sitija.

Ovo je ujedno i najgori niz Reala na domaćem terenu od 2011. godine.

Nakon što je sudija svirao kraj, orili su se zvižduci sa Bernabeu, a trener Reala Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) je poslije utakmice diplomatski rekao kako nema krize, te da jednostavno lopta nije htjela ući u gol.

- Ovo je loše. Lopta jednostavno ne želi da uđe u gol. Nismo odigrali dobru utakmicu, ali ni lošu. Mogu samo poručiti navijačima da budu mirni, jer je prvenstvo dugo - rekao je Zidane.

Priliku za popravni Real će imati u narednom kolu kada igraju protiv Alavesa, koji još uvijek nema pobjede u ovoj sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.