NOGOMET

Premijeršip: Totenhem u derbiju Londona bolji od Vest Hema

AFP

Piše: N. Kr

23.9.2017

Fudbaleri Totenhema savladali su na otvaranju 6. kola Vest Hem u londonskom derbiju (3-2).

Utakmica je ponudila pet golova, crveni karton i dosta uzbuđenja, ali gosti su na kraju odnijeli puni plijen. Ipak, 'Spursi' su na kraju utakmice strahovali za pobjedu jer su domaći imali više od igre u posljednjim trenucima susreta.

No, krenimo redom. 

Sjajni napadač i prvi strijelac Premijeršipa u posljednje dvije sezone Heri Kejn (Harry Kane), postigao je dva gola u razmaku od četiri minute. Naime, prvo u 34., a zatim i u 38., što je gostima dalo veliku prednost pred nastavak susreta.


Kejn postigao dva brza gola ( AFP)

U drugom poluvremenu Totenhem je opet krenuo silovito.

Danac Kristijan Eriksen (Christian Eriksen) postigao je gol za velikih 3:0 u 60. minuti i činilo se da će do kraja susreta Totenhem "odrađivati" posao.

Ipak, to nije bilo tako. 

Prvo je bivši igrač Mančest junajteda, Havijer Ernander (Javier Hernández) pogodio za 3:1 u 65. minuti, da bi Kujate (Cheikhou Kouyaté) u samom finišu susreta pogodio za 3:2 i veliku neizvjesnost do kraja utakmice.

Ernandez vratio nadu Vest Hemu ( AFP)

Dva gola nisu bila dovoljna 'Čekićarima' da izbjegnu poraz. Totenhem je uspio sačuvati prednost i slaviti veliku pobjedu.

Nakon ova tri boda, ekipa iz Sjevernog Londona zauzima treću poziciju na tabeli sa dva boda manje od vodećeg dvojca iz Mančestrera dok Vest Hem zauzima 17. poziciju sa četiri osvojena boda.

Pogledajte tabelu engleske lige i golove sa utakmice Vest Hem-Totenhem:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.