NOGOMET

Bundesliga: Minimalan poraz Herte, Ibišević "pocrvenio"

Sa utakmice Hofenhajma i Herte ( AFP)

D. K.

23.9.2017

Završeno je pet utakmica šestog kola njemačke Bundeslige. Strijelci baš i nisu bili raspoloženi jer su postigli mršavih šest golova.

Hofenhajm (Hoffenheim) je na svom terenu slavio nad Šalkeom (Schalke) sa 2-0, a za domaći tim pogađali su Gajger (Geiger) u 13. te Rup (Rupp) u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Manjc (Mainz) je također slavio kao domaćin, a s minimalnih 1-0 stradala je Herta (Hertha). Gol odluke s bijele tačke u 54. minuti postigao je De Blasis. Treba napomenuti da je bh. napadač Vedad Ibišević odigrao 90 minuta, kada je zaradio crveni karton, zbog čega je nekoliko minuta prije zvaničnog kraja utakmice morao u svlačionicu.

I Lajpcig (Leipzig) je bio uspješan kao domaćin, savladavši Ajntraht iz Frankfurta (Eintracht) sa 2-1. Augustin je pogodio u 28. minuti za 1-0, na 2-0 povisio je Verner (Werner) u 67., da bi počasni gol za goste postigao Rebic u 77. minuti. 

Na dva meča danas nije bilo golova. Štutgart (Stuttgart) je na svom terenu remizirao protiv Augzburga (Augsburg), kao i Verder Bremen (Werder) protiv Frajburga (Freiburg).

U terminu od 18.30 sati igraju Borusija Dortmund (Borussia) i Borusija Menšengladbah (Monchengladbach).

Standings provided by Sofascore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.