NOGOMET

U derbiju kola PSG dočekuje Bajern, Džeko gostuje Šehiću

AFP

Piše: R.B.

27.9.2017

Večeras su na rasporedu susreti drugog kola UEFA Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

Za bh. javnost najzanimljiviji će sigurno biti meč u Bakuu, u kojem Karabag Ibrahima Šehića dočekuje Romu Edina Džeke.

Rimljani su u prvom kolu remizirali s madridskim Atletikom 1:1 kod kuće i dobar rezultat večeras mogao bi im povećati šanse za prolaz dalje. Ekipa Karabaga poražena je s visokih 6:0 od Čelzija, pa će protiv Rome tražiti iskupljenje.   

Drugi meč grupe C biće fudbalska poslastica, u kojoj na Atletiko na novom stadionu "Metropolitano" dočekuje "Plavce" iz Londona.

Čelzi je u dobroj formi, a Atletiko kući uvijek tvrd orah, što garantuje neizvjestan meč.

Derbi večeri i ovog kola biće odigran na "Parku Prinčeva" u Parizu, gdje će PSG dočekati minhenski Bajern. Obje ekipe su u prvom kolu slavile sigurne pobjede. PSG je deklasirao prvaka Škotske - Seltik s 5:0 u gostima, a Bavarci su u Briselu slavili protiv Anderlehta s 3:0.

Već nakon prvog kola je izvjesno da će Anderleht i Seltik u grupi B voditi borbu za treće mjesto u grupi i "zimovanje" u evropskih takmičenjima. To bi trebala biti dodatna motivacija za večerašnji meč u Briselu. Bh. ljubitelji fudbala očekuju da u dresu Seltika vide Jozu Šimunovića.

U grupi A, CSKA će u Moskvi dočekati Mančester Junajted (Manchester United), nakon što su obje ekipe slavile u prvom kolu. Ukoliko tim Žozea Murinja (Jose Mourinho) slavi večeras biće joj skoro osiguran put u narednu fazu.

U drugom susretu sastaju se Bazel i Benfika. Portugalski tim poražen je na svom terenu od CSKA, pa će iskupljenje tražiti u Švicarskoj. Bazel je neugodan domaćin, a to su proteklih sezona osjetili i jači klubovi od Benfike. 


U okviru grupe D, na "Jose Alvarade" stadionu Sporting će dočekati Barcelonu. Španski tim je u La Ligi nezaustavljiv, a nakon visokih i uvjerljivih 3:0 protiv Juventusa, očekuje se da bi odlazak u Lisabon mogao biti malo jači trening.

Sporting je u prvom meču slavio protiv Olimpijakosa, pa će večeras vjerovatno biti rasterećeniji, jer im pored Juventusa i Barcelone skoro zagarantovana borba za treće mjesto i Evropa ligu.

Juventus Miralema Pjanića u Torinu će se pokušati iskupiti za debakl u Španiji. Olimpijakos nije tim koji bi za italijansku momčad trebao predstavljati težak posao.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.