NOGOMET

Legenda Bajerna i bh. nogometa poručila: Karlo je sam okrenuo petericu igrača protiv sebe, otkrivena imena trojice

Avaz.ba

30.9.2017

Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) u četvrtak je dobio otkaz u minhenskom Bajernu, a razlozi i razne špekulacije su počele obilaziti bavarskog giganta. U sve su ozbiljno upleteni i igrači.

- Pet igrača je bilo protiv Anćelotija. Bilo je nemoguće izvući se iz toga – kazao je predsjednik Bajerna Uli Henes (Uli Hoeness).

Njemački mediji su situaciju istražili i objavili imena trojice od spomenutih pet igrača, a to su Robert Levandovski (Lewandowski), Tomas Miler (Thomas Muller) i Arjen Roben (Robben). 

Tri zvijezde Bajerna su kroz Anćelotijev mandat u nekoliko navrato otvoreno iskazivati nezadovoljstvo njegovim pristupom, ali su tokom sukoba s Anćelotijem u svoj "klan" uspjeli dovesti još dva saigrača, koji su trenutno nepoznata.

Danas je u Minhenu održana i vanredna konferencija na kojoj je govorio sportski direktor Bajerna i bivši BiH reprezentativac Hasan Salihamidžić. Popularni "Braco" je obrazložio zašto je uprava donijela najbolju odluku za Bajern, prenose Sportske Novosti. 

- Ekipa nije napredovala kako smo htjeli. Izdanje u Parizu je bilo sve, osim dobroga i to je bila kap koja je prelila čašu. Anćeloti je sam protiv sebe okrenuo pet fudbalera iz kluba. Jasno je da atmosfera nije bila dobra i da su neki igrači nezadovoljni – rekao je Salihamidžić

U nedjelju će protiv Herte ekipu iz glavnog grada Bavarske voditi dosadašnji pomoćni trener i bivši igrač, Francuz Vili Sanjol (Willy Sagnol).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.