NOGOMET

PSG pobijedio 6:2, ali jedna situacija je za Ginisa!

Piše: A. S.

30.9.2017

Brazilac Nejmar (Neymar) i Urugvajac Edinson Kavani (Cavani) i danas su napravili zajedno puniti protivničke mreže. Od šest golova večeras u susretu petog kola prvenstva Francuske, njih dvojica su postigli tri u pobjedi od 6:2 nad Bordoom. 

Nejmar je postigao dva, a Kavani jedan. Možda bi situacija bila obrnuta da Kavani nije prepustio Nejmaru da u 40. minuti izvede penal, kojeg je Brazilac uspješno realizirao.

Preostala tri gola postigli su Mbape (Mbappe), Dreksler (Drexler) i Menije (Murnier), kojeg je danas selektor Belgije Roberto Martinez stavio na spisak za meč sa BiH, koja se 7. oktobra igra na Grbavici.

Jedna stvar na večerašnjoj utakmici je za Ginisa, Parižani su prvi korner na utakmici izveli u prvoj minuti sudijske nadoknade, dakle u 91. minuti (Bordo pet kornera, op. a.), ali su uspjeli postići čak šest golova.

Ne vjerujemo da je nekada nešto slično zabilježeno, a i ovaj jedini korner je pao sasvim slučajno kada se sudija pripremao da svira kraj susreta.

Pari Sen Žermen ima pet pobjeda u pet susreta. Ovo nije najubjedljivija pobjeda PSG-a, jer su sa 6:2 pobijedili i Tuluz.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.