NOGOMET

Ovako bi izgledala reprezentacija Katalonije, Realovo dijete predvodi napad

Avaz.ba

3.10.2017

Kako bi izgledala reprezentacija Španije, ako odu Katalonci, a kakav bi tim imala Katalonija?

Naravno, ovo je sve priča koja i ne mora da se ostvari, jasno da su mediji odmah kandidirali Gvardiolu (Guardiola) za selektora, ali je on prije par nedjelja rekao da bi trenirao Španiju. 

Ipak, poslije svega što se dešavalo na pokušaju katalonskog referenduma, jasno je da od toga nema ništa. Ali, da se bavimo igračima.

Na golu bi najviše šanse imao rezervni čuvar Reala, Kiko Kasilja (Casilla), a Rejna (Reina) koga često pominju (i mi smo pali u istu zabludu, jeste bivši golman Barce i osjeća se Kataloncem, ali je rođen u Madridu, teško da bi branio za novostvorenu državu, kao što ni Inijesta (Iniesta) ne bi igrao za Kataloniju, već Španiju, pošto je iz Kastilje). 

Oko desnog beka, čini se ,nemamo baš dileme, Arsenalov Ektor Beljerin (Hector Bellerin) je rješenje, mada je tu poziciju igrao i Serhi Roberto (Sergi), koji može da nastupa na više pozicija u timu.

Komandant odbrane, možda i kapiten bi bio Žerar Pike (Gerard Pique) koji je zaštitno lice katalonske borbe za nezavisnost, a partner u odbrani bi mu vjerovatno bio bivši igrač Barce, sada u Dortmundu, Mark Bartra (Marc). 

Lijevi bek je jasno Đordi Alba (Jordi), a zadnji vezni fudbaeler Buskets (Busquets), kao i u španskoj reprezentaciji.

Tim bi u veznom redu još činili Fabregas, vjerovatno Brazilac Alkantara (Alcantara), njegov brat Rafinja (Rafinha) igra za Brazil, ali Tijago (Thiago) je odabrao Španiju. Đerar Delofeu (Gerard) koji se vratio u Barcelonu ovog ljeta iz Milana bi također imao mjesta u ovom timu, a napad bi bio problem. 

Možda niste znali, ali odlični Marijano Dijaz (Mariano Diaz), napadač Liona, rođen je  u Kataloniji, mada je odigrao jedan meč za reprezentaciju Dominikane. On je počeo u Badaloni, ali je praktično formiran u Realovoj fudbalskoj školi, a ovog ljeta je otišao u Lion. 

Keita Balde bi bio logično rješenje za napad, Senegalac je također iz Katalonije i čak je igrao za pokrajinu u duelu sa Baskijom, a taj meč nije u kalendaru i ne priznaju ga UEFA i FIFA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.