NOGOMET

Pogledajte kako izgleda Grbavica 50 sati prije utakmice BiH - Belgija

A. Sokolović/Avaz.ba

Piše: A. SOKOLOVIĆ

5.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Skoro 50 sati ostalo je do kvalifkacijske nogometne utakmice između Bosne i Hercegovine i Belgije, koja se u subotu od18 sati igra na Grbavici. 

"Zmajevi" love pobjedu s kojom bi ostali u utrci za baraž, gdje su četiri mjesta koja preko plej-ofa vode na Mundijal u Rusiju.

Reporter portala Avaz.ba, u popodnevnim satima je u društvu direktora Fudbalskog kluba Željezničar Mirsada Šiljka prošetao novim "Zmajevim gnijezdom" i imali smo priliku još jednom se uvjeriti da stadion Grbavica iz sata u sat poprima novi sjaj.




Šminkanje stadiona

- Do utakmice će se stadion "šminkati" svakog trenutka. Evo, imate priliku i vidjeti djelatnike da rade, tu je i njihov šef Ajis, s kojim dogovaramo sve detalje. Prezadovoljni smo - kaže Šiljak za Avaz.ba.

On nam je potvrdio da je mnogo toga urađeno. Već i ranije smo pisali o saradnji Nogometnog saveza BiH i FK Željezničar, a Šiljak posebno hvali nove reflektore i stative.

- Sada jedna sijalica ima 1.451 luks, duplo više nego što je bilo. Osvjetljenje je veće na strani na kojima se nalaze kamere. Stative su također nove. Upravo su jutros  ponovo iscrtane linije, a ovo što vidite da je ograđeno oko kaznenog prostora, to je iz razloga da boja ostane svježa, jer večeras Edin Džeko i društvo imaju trening - priča Šiljak.


Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak u društvu Ajisa A. Sokolović/Avaz.ba. Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak u društvu Ajisa A. Sokolović/Avaz.ba

Nećemo nabrajati šta je sve urađeno na Grbavici otkako je potpisan ugovor između NSBiH i FK Željezničar.

Večeras trening

- Od svih stvari dodao bih da je kompletan stadion pod videonadzorom. To znači da se može pratiti svaki navijač, ne daj Bože, huligan, koji napravi bilo kakav incident. Uredili smo i prostoriju odakle se sve to prati. Zaista se mnogo posla uradilo - kaže Šiljak.

Na kraju dodajmo da će nogometna reprezentacija BiH večeras od 17.30 sati imati trening na Grbavici, dok će nogometaši Belgije trenirati sutra od 18 sati, u vrijeme odigravanja susreta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.