NOGOMET

Sirija u posljednjim trenucima došla do gola i neriješenog rezultata protiv Australije

AFP

Piše: S.Me.

5.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Prvu utakmicu baraža kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz Azije igrali su Sirija i Australija. Utakmica je završena neriješenim rezultatom gdje su domaćini u posljednjim trenucima postigli pogodak za konačnih 1:1. 

"Kenguri" su postigli prvi gol preko Kruzea u 40 minuti, a za domaćine je postigao gol iz penala Omar Al Soma u 85 minuti.

Obje reprezentacije su završile na trećim pozicijama u okviru kontinentalnih grupa. Ovaj meč je odluka o petom putniku u Rusiju iz Azije. Zbog toga nas očekuje uzbudljiv duel u oba meča, a današnjoj prvoj utakmici je domaćin Sirija.

Jedan od najboljih strijelaca iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iz Azije je Tomi Jurić sa pet pogodaka, koji upravo danas predvodi napad Australije i bit će najveća prijetnja po gol domaćina. Jurić nastupa za švicarski Lucern (Luzern).

U ovome duelu veliki favorit je svakako Australija i očekuje se da bez velikih problema bude posljednji putnik u Rusiju iz Azije.

Kako se i očekivalo, selekcija Australije u prvo poluvrijeme je ušla veoma odlučno te su uz mnogo veći posjed lopte kontrolirali tok utakmice. Nakon nekoliko šansi, gosti su tek u 40 minuti došli u vodstvo preko Robi Kruze (Robbie Kruse) koji nastupa za njemački Bohum (Bochum). Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom gostiju od 1:0.

Drugo poluvrijeme počinje tamo gdje se i prvo završilo inicijativom i šansama Australije. Sirija ne uspjeva da nametne svoju igru i da ozbiljnije zaprijeti golu gostiju. U nastavku drugog poluvremena Sirijci se bolje organizuju u napadu i prave već nekoliko ozbiljnih prilika za svoj tim ali još uvijek ne uspjevaju da donesu radost na lica svojih navijača.

Ipak domaćini pred sam kraj utakmice postižu izjednačujući gol preko Omar Al Soma u 85 minuti i tako donose veliku radost svojim navijačima.

Ovo je bila prva utakmica baraža koja vodi posljednju selekciju iz Azije na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Meč je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Odgovor o posljednjem putniku u Rusiju ipak ćemo saznati tek iz druge utakmice koja se igra u Australiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.