NOGOMET

Bolić za Avaz.ba: Trebamo grublje ući u utakmicu sa Belgijom da shvate da sa nama nema šale

Piše: Aldin TIRO

6.10.2017

Na stadionu Grbavica sutra naša reprezentacija igra odlučujući susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Protivnici izabranicima Mehmeda Baždarevića bit će Belgija, peta selekcija svijeta. 

Novi stadion, atmosfera oko same reprezentacije, ali i dobra forma naših reprezentativaca daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu sutra protiv Belgije.

Teška utakmica

Proslavljeni napadač Elvir Bolić je za Avaz.ba kazao kako vjeruje u naš tim uoči sutrašnje utakmice protiv Belgije.

- Kao i svi očekujem dobar rezultat. Svima je jasno da će biti teško da pobijedimo, jer igramo protiv pete reprezentacije svijeta i koja se već plasirala na Svjetsko prvenstvo. Moramo odigrati jako kvalitetnu utakmicu i ako budemo bili čvrsti, možemo do pobjede - kazao je Bolić.

U sutrašnjem duelu u našem timu zbog povrede neće biti veznjaka Miralema Pjanića, koji je otpao zbog povrede. Naš sagovornik smatra da će to biti veliki hendikep, ali može da nam posluži i kao dodatni motiv za dobar rezultat.

- Normalno je da će nam faliti Pjanić, ali Baždarević ima veliki fond igrača i mislim da će ko god bude igrao zamijeniti na najbolji način. To će biti teško, jer svi znamo kakav je igrač Pjanić. I ostali momci koji izađu na teren, atmosfera, novi stadion mogu nam dati veliki motiv - ističe Bolić.

Zamjene više "grizu"

Kao što je poznato od ranije, kod selekcije Belgije neće nastupiti nekoliko standardnih fudbalera. Bolić naglašava da je obično da momci koji su zamjene više "grizu" u nadi da se pokažu u što boljem svjetlu.

- Svi koju budu igrali umjesto Lukakua, Witsela i ostalih će željeti da se dokažu. To u jednu ruku nije dobro, jer se radi o mahom dobrim fudbalerima, i kojima će to biti dobra prilika da se nametnu selektoru. Na nama je da dobro odigramo, da čvrsto stojimo na terenu. Trebat će nam malo sreće, ali realno govoreći Belgija je puno jača od naše reprezentacije i moramo izgarati od prve minute. Nekad je dobro da malo grublje uđemo u utakmicu da im pokažemo da ipak nema šale sa nama - zaključio je naš proslavljeni reprezentativac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.