NOGOMET

Ćiro Blažević imao najoriginalniji prijedlog za novog selektora Hrvatske: Nisu ga poslušali...

Avaz.ba

7.10.2017

Kako smo prenijeli ranije danas, Ante Čačić je smijenjen poslije sinoćnjeg remija u Rijeci protiv Finske (1:1), a na njegovo mjesto danas je postavljen Zlatko Dalić.

Naravno, brojne su reakcije u Hrvatskoj na ovu promjenu, a 'trener svih trenera'' Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine i Hrvatske, je u izjavi za ''Jutarnji'' otkrio svoju originalnu ideju u vezi izvora novog selektora. 

Nisu ga poslušali...

- Ja Dalića dobro poznajem, on je jedan visoko moralni dečko koji je napravio velike rezultate i na najbolji način skrenuo pažnju na sebe. Doduše, to je napravio u arapskim zemljama.

Ali sine, da ti odmah kažem, ja sam imao najbolju soluciju za novog selektora, imam ih čak dvojicu! A to je da Mamić uzme reprezentaciju zajedno sa Šukerom i da njih dvojica odrade to kako su do sada radili.

Da stave krunu na genijalan posao u ovim kvalifikacijama. Pa čovječe božji, ja sam vikao 'upomoć' prvog dana kad je Mamić odlučio da bude Čačić.

Zašto barem sada ne bi preuzeli odgovornost? Smijenili su najboljeg selektora, a to je bio Igor Štimac! S njim bi danas imali reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, zapamti to! Štimac bi bio najbolji od svih! - poručio je popularni Ćiro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.