NOGOMET

Kako su poraz Zmajeva vidjeli naše komšije: Belgija slavljem možda izbacila BiH, ali pomogla je Hrvatskoj

Avaz.ba

7.10.2017

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija osjetila je na svojoj koži što to znači igrati protiv moćne Belgije.  

Iako su prije mjesec dana izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo svladavši Grčku na gostovanju, što je pomoglo "zmajevima", "vragovi" nisu nikako štedjeli naše komšije. Pobjedom 4-3 u vrlo zanimljivoj utakmici na sarajevskoj Grbavici, Crveni đavoli su vrlo vjerovatno uništili sve nade izabranicima Mehmeda Baždarevića da izbore dodatne kvalifikacije i potom se plasiraju na Mundijal“, piše 24sata hr.

Portal dalje piše kako je Bosna i Hercegovina ostala druga u svojoj grupi, ali prestići je može Grčka pobijedi li Cipar u Nikoziji u večernjem terminu od 20:45. Ne uspiju li u tome i Ciprani im oduzmu bod ili sva tri, omogućit će Hrvatskoj da se i remijem u posljednjem kolu u Ukrajini u ponedjeljak sigurno plasira u dodatne kvalifikacije jer će na ljestvici drugoplasiranih biti ispred BiH, Grčke ili Cipra, tko god u toj skupini H završi drugi“.

Gol.hr piše da reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela slaviti protiv Belgije na sarajevskoj Grbavici. „Gosti su pobijedili u ludoj utakmici 4:3 i tako ostavili naše susjede bez šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo“.

- U grupi H sada za drugo mjesto veliku priliku ima Grčka koja večeras igra na Cipru. Ukoliko Grci pobijede tamo i u posljednjem kolu slabašni Gibraltar, imat će na kraju više bodova od BiH, te će izboriti plasman u play-off jer neće biti najgori drugi. To znači da bi u tom slučaju na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija bili bolji i od Hrvatske ukoliko Vatreni uzmu samo bod u Kijevu -  zaključuje Gol.hr.

Jutarnji hr. piše da je na Grbavici odigrana utakmica „puna preokreta, golova, strašnih pogrešaka i spektakularnih poteza“.

Pod naslovom „Ludnica u Sarajevu i sedam golova: Belgija udaljila Bosnu od baraža“, beogradski Blic konstatira da je na Grbavici odigrana „fantastična utakmica“ puna preokreta, u kojoj su slavili favorizirani gosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.