NOGOMET

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Andora namučila Portugal, Holanđani još uvijek imaju nadu za baraž

AFP

Piše: Avaz.ba

7.10.2017

Portugal, Švicarska, Francuska i Holandija upisali su pobjede protiv Andore, Mađarske, Bugarske i Bjelorusije te su tako kompletirali večeršnji program kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Evropski šampion, selekcija Portugala, neočekivano je imala teško gostovanje u Andori. Portugalci su slavili s 2:0, ali tek nakon što je u igru ušao Kristijano Ronaldo (Cristiano). Napadač Real Madrida je probio odbranu Andore u 63. minuti da bi Andre Silva u 86. postavio konačan rezultat.

Francuska je slavila minimalnu pobjedu u Bugarskoj golom Matuidija (Matuidi) iz treće minute, a selekcija koju predvodi Sarajlija Vladimir Petković (Švicarska), slavila je kod kuće protiv Mađarske (5:2). U visokoj pobjedi Švicaraca pogađali su Džaka (Xhaka), Fraj (Frei), Zuber i Lištajner (Lichtsteiner).

Holandija je zadržala nade za drugo mjesto zahvaljujući pobjedi u neizvjesnom susretu protiv selekcije Bjelorusije u Minsku. Iako to rezultat ne govori (3:1), "Lale" su do 84. minute strepile za tri boda. Proper (Propper) je u 24. minuti doveo Holandiju u vodstvo da bi se Bjelorusi vratili u meč golom Volodka (Volodjko) u 55.minuti. Kao što smo već rekli, do 84. minute je bilo neizvjesno, a tada je za vodstvo i veliko slavlje pogodio kapiten Roben (Robben) s penala. U finišu susreta Depaj (Depay) je postigao još jedan gol za veliku pobjedu i nadu za plasmanom u baraž. Naime, Holandija u posljednjem kolu dočekuje Švedsku koja je drugoplasirana i ima tri boda više od njih. 

Podsjećamo, nara reprezentacija je poražena od Belgije 4:3 dok je Grčka savladala Kipar 2:1.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.