NOGOMET

Hadžibegić za Avaz.ba: Sa tri postignuta gola protiv Belgije morali smo imati bolji rezultat

Piše: A. Tiro

8.10.2017

Bivši selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić razočaran je nakon sinoćnjeg poraza "Zmajeva" u odlučujućem susretu protiv Belgije na Grbavici. 

Popularni Hadžija je za Avaz.ba kazao kako su očekivanja većine bila da možemo pobijediti Belgiju, ali da se pokazalo da su nerealna u ovom trenutku.

- Nismo uspjeli iz više razloga. Prvo je kvalitet Belgije, koja je u ovom trenutku bolja reprezentacija od nas. Međutim, nije normalno primiti četiri gola u jednoj onakvoj utakmici, a postići tri. Zbog toga sam pomalo razočaran, jer smo morali imati bolji rezultat - kazao je Hadžibegić.

Istakao je kako u narednom periodu moramo izvući pouke i spremat se za naredne utakmice.

- Pouke iz neuspjeha su uvijek dobre i to nam treba. Moramo se dobro spremiti za naredne kvalifikacije. Mislim da je kod nas problem domaće lige, to se mora osvježiti, jer ne možemo živjeti samo na momcima koji igraju vani. Treba vidjeti šta je urađeno dobro, a šta ne, jer mislim da je grupa bila takva da smo u najgorem slučaju trebali da budemo u baražu - ističe Hadžibegić.

U narednim kvalifikacijama neki od fudbalera koji su bili nosioci naše igre u proteklim godinama neće biti tu. Hadžibegić smatra da se ne treba odricati nikoga, ali da je potrebno naći adekvatne zamjene.

- Imamo u reprezentaciji nekoliko igrača koji su u poznim fudbalskim godinama. Ali i dalje oni posjeduju kvalitet i ne treba se nikog odricati, samo se trebaju naći adekvatne zamjene - rekao je naš sagovornik.

Za kraj je Hadžibegić istakao primjere naših susjeda koji konstantno napreduju.

- Ne treba nama analiza jedne utakmice, već cijele situacije. Vidjeti kako iskoristiti sve talente koji igraju u svojim klubovima vani. Zna se dobro gdje sve naši fudbaleri igraju, od Rome, Juventusa i Arsenala. Naši susjedi idu sistematski. Srbija, Hrvatska, Slovenija je stalno tu, ove kvalifikacije je i Crna Gora napredovala, koja sa večerašnjim rezultatom može i do baraža, a mi smo već eliminsani - zaključuje Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.