NOGOMET

Dalić otkrio dobitnu taktiku: Šta je rekao igračima Hrvatske prije i poslije utakmice?

Avaz.ba

10.10.2017

Hrvatska reprezentacija odigrala je najbolju utakmicu ove godine i slavila u najvažnijem susretu protiv Ukrajine (2:0).

Pozitivni šok i odlazak Ante Čačića očito su urodili plodom. Zlatko Dalić uspio je pak probuditi hrvatske  nogometaše iz noćne more.


Bez euforije

- Pamtit ću ovaj debi. Dečki su obavili fantastičan posao i hvala im na tome. Za mene teška dva dana. Sad moramo ostati mirni jer ovo je samo mali korak prema Rusiji - rekao je Dalić u izjavi za HRT te baš kao i kapiten Modrić nije pao u neku euforiju. 

No, otkrio je šta je rekao igračima uoči utakmice i kako je postavio taktiku.

Nije bilo puno vremena za treninge, znali smo da je Ukrajina najopasnija na bokovima i zato sam na bokove stavio Vrsaljka i Vidu, a Modriću sam dao potpunu slobodu. Odradili su sjajan posao i hvala im na tome. 

Heroj je na kraju ispao Kramarić. 

"Kramarić je u prvom poluvremenu imao drugi zadatak, a to je pratiti njihovu četvorku. U nastavku je dogovor bio da ide u sredinu, a Mandžukić na desnu stranu i to je urodilo plodom".

Iz svlačionice se čula pjesma.

Gospoda do kraja

"Rekao sam dečkima da im zahvaljujem, ali i da nema euforije. Nećemo se okretati za komentarima, ostat ćemo gospoda do kraja".

Koga Dalić želi u dodatnim kvalifikacijama.

"Neću razmišljati o suparniku u dodatnim kvalifikacijama. Idem kod kuće svojoj obitelji. Ja sam prihvatio ovaj poziv, a za dalje ćemo vidjeti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.