NOGOMET

Fudbalski genije odveo Gaučose na Mundijal: Mesi još jednom pokazao zašto je najveći!

Piše: Al. Ti.

11.10.2017

Genije je još jednom pokazao zašto je najveći. Leo Mesi (Leo Messi) je odveo Argentinu na Svjetsko prvenstvo i po ko zna koji pokazao svoj dosad neviđeni talenat. 

Argentina je sinoć uspjela pobijediti na gostovanju Ekvador rezultatom 3:1 i tako otišla na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Ipak, nije sve najbolje počelo za Gaučose. Ibara (Ibarra) je doveo Ekvador u 38. sekundi doveo svoju reprezentaciju u vodstvo.

Ali nakon toga na terenu je postojao samo jedan igrač, a to je čarobnjak Mesi.

Prvo je u 12,. minuti nakon duplog pasa sa Di Marijom izjednačio na 1:1. Potpuni preokret desio se u 20. minuti kada Mesi opet koristi grešku odbrane Ekvadora i skida paučinu sa gola Bangere (Banguere) za 2:1.

Konačan rezultat desio se u 62. minuti kada je Mesi u svom stilu, nanizao nekoliko igrača Ekvadora, i majstorskim lobom treći put pogađa za konačnih 3:1.

Mesi je ovim hat-trickom došao do 61 gola za Argentinu u 122 nastupa i tako se dodatno učvrstio na prvom mjestu najboljih strijelaca u historiji reprezentacije. Ispred Gabriela Batistute, koji je postigao 54 gola i Ernana Krespa (Hernana Crespa), strijelca 35 zgoditaka.

Ako se pitate gdje je tu Maradona. E pa njegova 34 gola je Mesi preskočio još prije četiri godine!

Šta reći, nego naklon fudbalskom geniju ...



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.