NOGOMET

Hamšik u lovu na Maradonu

Fena

12.10.2017

Kapiten italijanskog Napolija Slovak Marek Hamšik, u subotu će imati priliku dostići legendarnog Diega Maradonu na tabeli najboljih strijelaca u historiji kluba.

Maradona je najbolji strijelac u historiji Napolija sa 115 postignutih golova, dok je Hamšik na drugom mjestu s jednim golom manje.  

Međutim, Maradona je to uspio u 259 nastupa, a Hamšik u 463 utakmice. Iza njih se nalazi Paragvajac Atila Salustro (Atilla Sallustro) sa 108 golova, Urugvajac Edison Cavani (Edinson) sa 104 gola, a u klubu '100' nalazi se i Puljanin Antonio Vojak koji je za Napoli igrao od 1929. do 1935. postigavši 102 gola.

Slovački majstor priliku za dostizanje rekorda imat će u subotu u derbiju protiv Rome. 

- U prvih sedam kola ostvarili smo sedam pobjeda što je nevjerojatan uspjeh. Imamo fantastičnu ekipu, svjesni smo svoje snage i vjerujem kako ćemo do kraja sezone biti u borbi za naslov prvaka - kazao je 30-godišnji Slovak.

Hamšik je u Napoli stigao 2007. godine iz Breše čiji je dres nosio tri sezone, a igrao je i za Slovan iz Bratislave. Iako je imao niz ponuda za prelazak u Englesku i Španiju ostao je vjeran Napoliju.

Ne želim se zamarati drugim ponudama, u Napoliju sam presretan - dodao je. 

Napoli je posljednji naslov prvaka osvojio 1990. godine pod vodstvom Diega Maradone koji je te sezone zabio 16 golova. Navijači se nadaju kako bi ove sezone pod vodstvom sjajnog Slovaka napokon mogao do krune. Napoli nakon sedam kola vodi sa 21 bodom ispred Juventusa (19) i Intera (19).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.