NOGOMET

Velike vijesti iz Barcelone: Krećemo s obnovom Camp Noua

Avaz.ba

13.10.2017

Prodajom Nejmara (Neymara) Barcelona je oborila rekord u prihodima od transfera, ali čini se kako je već isplanirano u što će svaki euro biti uložen. 

Izvršni direktor Barcelone Oskar Grau (Oscar Grau) govorio je o budućim milionskim ulaganjima koja bi, prema trenutnim planovima, trebala biti realizirana do 2021., a sve će početi obnovom Camp Noua planiranom za iduće ljeto, prenosi Goal.

Tada bi paralelno trebala početi i nadogradnja popratnih objekata, kao i Palau Blaugrane te Miniestadija na kojem igra B ekipa.

Ukupni trošak iznosit će preko 600 miliona eura te će za provođenje projekta neophodan biti kredit kao i prodaja imena stadiona. No, kako piše Mundo Deportivo, o tome će biti više riječi za dvije sedmice na sastanku Skupštine kluba.

Osim od višemilionskih zarada na transferima, katalonski klub prihode želi povisiti ulaganjima sponzora te afirmacijom igrača iz omladinskog pogona u prvu ekipu. 

Također, u budućnosti bi igrači Barcelone trebali imati znatno manje plaće, kao i igrači drugih sportskih sekcija kluba, s obzirom na to da se na trenutni kadar godišnje troši 84 posto budžeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.