NOGOMET

Lion u dramatičnoj završnici savladao Monako

AFP

Piše: S.Me.

13.10.2017

U derbi susretu devetog kola Francuske lige, večeras su snage odmjerili Lion i Monako. Ovo je bio prvi susret devetog kola u kojem smo vidjeli pobjednika pred sami kraj susreta za veliko slavlje domaćih navijača. Konačan rezultat je glasio 3:2.

Većinu najzanimljivijih stvari što se tiče golova desile su se u prvom poluvremenu, ali najveće slavlje je došlo na samom kraju susreta jer je peti gol susreta, kojeg su domaćini postigli, pao u 95 minuti a strijelac je bio Fekir.

Prvo poluvrijeme je žestoko krenulo, tako je Lion već u 11 minuti došao u vodstvo preko Mariano Diaza, na asistenciju Fekira. No tu uzbuđenja tek počinju. Monako već u 17. minuti poravnava vodstvo domaćina preko Roni Lopeza (Rony Lopes).

Ali domaćini ne odustaju od napada i već u 23 minuti dolaze ponovo u vodstvo i to preko Nabila Fekira, koji sjajnim pogotkom podiže domaće navijače na noge. Gosti ne posustaju od svoje igre i ne padaju mentalno nakon drugog vodstva domaćina. Pa tako, vođeni svojom igrom u 34. minuti dolaze do drugog poravnanja dobrim golom Adama Traore.

Što se tiče golova tu dolazi do kraja za prvo poluvrijeme u kojem su navijači imali mnoštvo sadržaja za vidjeti.

Drugo poluvrijeme oba tima ulaze malo opreznije, možda i iscrpljeni zbog mnoštva sadržaja kojeg su priredili u prvog poluvremena. Bilo je nekoliko prilika oba tima za ponovno vodstvo ali kada su se svi nadali posljednjem zvižduku sudije Lion u 95. minuti dolazi do velike pobjede pogotkom sjajnog Nabila Fekira, koji je ujedno i bio najbolji igrač ovoga susreta sa dva gola i jednom asistencijom.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.