NOGOMET

Bajern deklasirao Frajburg, Salihović pogodio u porazu HSV-a

Piše: R. B.

14.10.2017

Utakmicama 8. kola danas je nastavljeno fudbalsko prvenstvo njemačke - Bundesliga. 

Bajern Minhen - Frajburg 5:0

Minhenski Bajern do sada nije briljirao, ali izgleda da im je pauza prijala. U Minhenu je gostovao Frajburg i nije se dobro proveo. Bavarci su sa pet golova ispratili goste. Prvo je u osmoj minuti autogol postigao Julian Šuster (Schuster), da bi Kingsli Koman (Kingsley Coman) povećao na 2:0 u 42. minuti. Bio je to rezultat prvog poluvremena. U 15. minuti drugog dijela meča na 3:0 povisio je Tijago Alkantara (Thiago Alcantara), a na 4:0 povisio Poljak Robert Levandovski (Robert Lewandowski) u 75. minuti. Konačnih 5:0 postvio je Džošua Kimih (Joshua Kimmich). 


Hanofer - Ajntraht Frankfurt 1:2

Sebastijan Haler (Sebastien Haller) doveo je goste u vodstvo u 10. minuti, da bi na 1:1 poravnao Salif Sane u 36. minuti. Ante Rebić je u sudijskoj nadoknadi meča pogodio za pobjedu gostiju. 


 

Hofenhajm - Augzburg 2:2

U jednom od najinteresantnijih mečeva Bundeslige Hofenhajm i Augzburg ponudili su lijepu fudbalsku predstavu. 

Benjamin Hubner (Benjamin Huebner) doveo je domaćina u vodstvo u 52. minuti, a izjednačenje je donio  Majkl Gregorić (Michael Gregoritsch) u 75. Marko Ut (Mark Uth) je ponovo donio prednost Hofenhajmu pet minuta prije kraja, ali je u 90. minuti Fogt (Vogt) donio bod gostima. 

Majnc - HSV

Domaćini su slavili u zanimljivoj utakmici. Poveli su golom Aleksandru Maksima (Alexandru Maxim) u drugoj minuti, da bi HSV preko Valasa izjednačio u 9. Potom su Stefan Bel (Stefan Bell) u 52. i Deni Latca (Danny Latza) u 58. doveli domaćina u vodstvo od 3:1. Na 3:2 smanjio je bh. reprezentativac Sejad Salihović u 90. minuti sa bijele tačke.. 


Herta - Šalke 0:2

Berlinski tim, za koji nije igrao Vedad Ibišević, poražen je na domaćem terenu 0:2 od Šalkea. Za goste su pogađali  Leon Groecka (Goretzka) iz penala u 54. minuti i Gvido Burgštaler (Guido Burgstaller) u 78. minuti. 

Od 18.30 sati igraju Borusija Dortmund i Lajpcig. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.