NOGOMET

Kristal Palas šokirao Čelzi, Siti pregazio Stouk

AFP. Silva i Hesus postigli po dva gola

Piše: R. B.

14.10.2017

Sedam utakmica osmog kola engleske Premijer lige odigrano je danas, a gosti su osvojili samo dva boda. 

Na Enfildu je odigran derbi kola, u kojem su Liverpul i Mančester juanjted podijelili bodove u utakmici bez golova. Liverpul je bio dominantnija ekipa tokom cijelog meča, ali nije uspio pogoditi mrežu "Crvenih đavola".

Barnli i West Hem su također remizirali, a njihov meč je završio 1:1. Za 0:1 pogodio je Mikail Antonio (Michail Antonio) u 19. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Kris Vud (Chris Wood) u 85.

Kristal Palas je slavio protiv Čelzija 2:1, a strijelci su bili Azpilikueta (Azpilicueta) - autogol u 11. minuti, Bakayoko je izjednačio u 18. minuti.  Wilfried Zaha  je u 45. minuti pogodio za konačnih 2:1 i tako donio prvu pobjedu Palasu, ekipi koja je u ovom susretu postigla prva dva gola u sezoni. 



Sa po dva gola Silve, Hesusa (Jesus), uz golove Sterlinga, Fernandinja (Fernandinho) i Sanea Mančester siti deklasirao je je Stouk 7:2. Za goste je pogodio Diuf uz autogol Volkera.

Svonsi je slavio 2:0 protiv Hadersfilda.

Begović je na Vembliju primio samo jedan gol, a odbranio je pet udaraca u gol slavio. Eriksen je pogodio u 47. minuti.  

Na kraju današnjeg programa Votford je slavio veliku pobjedu protiv Arsenala, preokrenuvši nakon vodstva gostiju. Arsenal je poveo golom Mertesakera, a domaćin preokrenuo golovima Diinija (Deeney) i Kleverlija (Cleverley)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.