NOGOMET

Spektakl u Sevilji: Valensija do vrha napunila mrežu Betisa

D. K.

15.10.2017

Nogometaši Betisa i Valensije večeras su na stadionu "Benito Villamarín" u Sevilji priredili spektakl kakav se ne pamti.

U pretposljednjoj utakmici 8. kola španskog prvenstva, u kojoj smo vidjeli čak devet golova, puni plijen odnijeli su gosti iz Valensije pobjedom 6-3.

Iako su do 79. minute imali čak četiri gola zaostatka, domaćini se nisu predavali pa su sa tri pogotka za svega pet minuta smanjili na 3-4. Međutim, do kraja meča Valensija je sa još dva "komada" do vrha napunila mrežu golmana Adana.

No, krenimo redom.

Kondogbija (Kondobia) je goste doveo u vodstvo u 35., da bi u posljednjim trenucima prvog dijela na 2-0 povisio Guedes.

U nastavku Betis je mogao smanjiti rezultat da je sa bijele tačke pogodio Leon, no nije. "Šišmiši" su to znalački kaznili sa nova dva gola. Rodrigo je pogodio u 64., a na visokih 4-0 povisio Mina deset minuta kasnije. 

Ali domaćini se nisu predavali. Prvo je u 79. Kembel (Campbell) smanjio na 1-4, da bi bukvalno već u narednom napadu ponovo pogodio Betis. Strijelac je bio Sanabrija (Sanabria). Četiri minute poslije novi osmijeh na lica domaćih navijača donio je Telo (Tello).

Valensija je potom ubacila u brzinu više i sa još dva gola dokrajčila Betis. U 88. minuti pogodio je Zaza, a u trećoj minuti sudijske nadoknade Pereira postavlja konačnih 6-3.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.