NOGOMET

Bivši as Želje ima novi angažman: Nikola Nikić novi trener Borca

Piše: S. JEREMIĆ

16.10.2017

Posljednji rezultati šamačkog drugoligaša utjeali su da dođe do promjene u stručnom štabu ovog kolektiva. Umjesto Dragana Savića, trenersku ulogu u FK Borac iz Bosanskog Šamca preuzeo je Nikola Nikić, proslavljeni as sarajevskog Željezničara i nekadašnji trener Modriče i mlade selekcije BiH. 

Za dvije godine Borac će obilježiti stoljeće postojanja, pa se do tog jubileja želi ostvariti povratak u Prvu ligu Republike Srpske.

- Zahvalan sam predsjedniku i potpredsjedniku Borca, Blagoju Simiću i Svetozaru Evđiću, na ukazanom povjerenju. Ako imaš rezultate tu si, ako nemaš onda te nema nigdje. To je sudbina trenera. Pokušat ću sve što je u mojoj moći. Pored sarajevskog Željezničara, beogradski Partizan mi je u srcu. Klupska boja Šamčana je crno–bijela, pa mi i to godi. Borac ima ime i pedigre, infrastrukturu bolju od pola premijerligaša. Vjerujem da ćemo uspjeti. Borac treba da je u Premijer ligi BiH, a ne samo u Prvoj ligi Republike Srpske. Mislim da ćemo uz podršku lokalne zajednice, ljudi koji vode klub, igrača, nas trenera, te prijatelja kluba i medija naredne godine ući u sezonu koja će nam vratiti prvoligaški status - podvukao je Nikola Nikić, novi trener šamačkih "crno–bijelih ". 


Nikić na prvom treningu ( S. Jeremić). Nikić na prvom treningu ( S. Jeremić)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.