NOGOMET

Poketino ide na Real duplo hrabrije od ''kukavičkog'' Murinja: Tako bi se trebalo igrati

Avaz.ba

17.10.2017

Oprezan pristup Žoze Murinja (Jose Mourinha) u derbiju s Liverpulom ponovo je pokrenuo lavinu kritika u njegovom smjeru. 

Menadžera Mančester junajteda to ne brine previše. On je došao na Enfild ne izgubiti i to je napravio. Ipak, menadžer Spursa  Marusijo Poketino (Mauricio Pochettino) neće upotrijebiti sličnu taktiku u 3. kolu Lige prvaka protiv Reala.

Pokušat ćemo dominirati. Pokušat ćemo biti bolji, ali to je veliki izazov za nas. Pritisnut ćemo ih visoko i pokušati igrati na suprotnoj polovici, pokušat ćemo biti agresivni i hrabri. Smatramo da bi se tako fudbal trebao igrati. Ako nas pritisnu, onda ćemo se morati prilagoditi njihovoj kvaliteti. Ipak, nećemo se povući od samog početka utakmice - izjavio je Poketino za The Times. 

To je suprotno od Murinjove filozofije igre, a koja je protiv Liverpula ponovo bila usredotočena isključivo na odbranu. Unatoč tome što u ekipi ima igrača s kojima može igrati prema naprijed. 

- Ne znam kako Murinjo ima živaca. Sjećam se kako je napao bivšeg menadžer Vest Hema Sema Alardajsa (Sam Allardyce) zbog ''parkiranja autobusa'' na Stemford Bridžu od prije nekoliko godina. Također je upotrebljavao taj izraz za one koji su odbijali igrati otvorenu utakmicu. A onda se i sam skriva iza iste taktike. Sir Alex Ferguson nikada ne bi podnio takav kukavički nastup svoje ekipe, pogotovo u Liverpulu. Prognozirao sam da će Mančester junajted ove sezone biti prvak, ali nakon što sam vidio tako užasnu predstavu u Liverpulu, mislim da sam pogriješio - izjavio Gart Kruks (Garth Crooks) bivši igrač Stouka i Totenhema, a danas fudbalski za BBC. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.