NOGOMET

Musemić prognozira Ligu prvaka: Očekujem kišu golova u Mančesteru, ali i paklen nogomet

Piše: A. SOKOLOVIĆ

17.10.2017

Treće kolo nogometne Lige prvaka u grupama E, F, G i H na rasporedu je večeras. Dvije najzanimljivije utakmice večeri bi se trebale odigrati u Mančesteru i Madridu.  

Tim Pepa Gvardiole (Guardiola) dočekuje trenutno prvoplasiranu ekipu italijanske Serije A Napoli, momčad koja je neporažena u italijanskom prvenstvu u osam mečeva.

S druge strane, Siti je također u odličnoj formi i na čelu Premiershipa sa sedam pobjeda i jednim remijem.

Mnogo remija

Aktuelni prvak Evrope Real Madrid sjajno je otvorio ovogodišnju kampanju Lige prvaka i ima šest bodova iz dva meča, isto kao i večerašnji njihov rival Tottenham. 

Sve utakmice počinju u 20.45 sati, a naš večerašnji sagovornik je Husref Musemić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je odličan prognozer. 

Musemiću smo postavili pitanja u vezi ishoda večerašnjih susreta na osam stadiona Evrope i evo njegovih prognoza: 


APEOL – Borusiju tip 2 

Borusija je kvalitetniji tim. Očekujem da će se Nijemci vratiti na kolosijek nakon poraza od Lajpiga (2:3) u Bundesligi. APOEL je simpatična ekipa, ali njihov krajnji domet je grupna faza Lige prvaka.

Fejnord – Šahtar tip X

Obje ekipe su podjednakog kvaliteta. Holanđani imaju tradiciju, a Šahtar je u prvom kolu uspio iznenaditi Napoli. Sada mogu do boda.

Mančester – Napoli tip 1

Siti je u formi, dajem im prednost, iako i Napoli u ovoj godini igra sjajno. U Saeriji A imaju osam pobjeda u osam susreta. Oni u ovoj utakmici nemaju šta izgubiti. Ovo je duel večeri, meč za uživanje u kojem očekujem kišu golova na obje strane i pobjedu Sitija.

Maribor – Liverpul tip 2

Moje simpatije su na strani Maribora, ali su Englezi kvalitetniji tim. Sve osim tri boda za nogometaše Liverpula je velika senzacija. Bilo bi lijepo da Maribor barem postigne gol.


Monako – Bešiktaš tip X

Teška utakmica za prognozu. Malu prednost dajem Bešiktašu, koji u dva meča u Ligi prvaka ima dvije pobjede. „Nula“ je ovdje najrealnija.

Lajpcig – Porto tip X

Lajpcig je čudna ekipa. Igraju sjajno ove sezone, nižu pobjede u Bundesligi. Možda je i ovdje „nula“ početni znak.

Real – Totenhem tip 1

Real je favorit, iako Totenhem ima dobru ekipu. Mnogi očekuju laganu utakmicu za Špance, ali ja ne! Očekujem da Englezi zabiju gol. Hoće li on biti dovoljan za remi? Veoma teško, Real može svakome postići dva gola. Možda baš ta dva budu dovoljna za pobjedu

Spartak Moskva – Sevilja tip X

Još jedan remi. Spartak je solidan, posebno kući. Sevilja je tim koji igra po sistemu toplo-hladno. U nedjelju su poraženi u Bilbauu, sada imaju priliku da se iskupe. Mislim da bi se Španci večeras zadovoljili bodom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.