NOGOMET

Međunarodna prijateljska utakmica juniorskih reprezentacija: Bosna i Hercegovina-Makedonija 3:0

J. Hadžić/ Avaz.ba

Piše: D. J.

18.10.2017

Juniorska reprezentacija BiH danas je u Trening centru NS BiH odigrala prvu međunarodnu prijateljsku utakmicu s odgovarajućom selekcijom Makedonije. Oko 200 gledalca moglo je vidjeti izuzetno borbenu utakmicu.

Pritisak izabranika selektora Tonija Karačića se isplatio u 27. minuti. Mladi napadač tuzlanske Slobode, Edis Smajić je efikasno pogodio za 1:0 prizemnim šutem s lijeve strane. U 34. minuti Benjamin Hadžić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, lopta se od živog zida odbila u korner. Izdvojit ćemo i priliku iz 65. minute kada su Danilović i Benjamin Hadžić kombinovali na 20 metara od gola Makedonije, lopta dolazi do Nedima Hadžića ali njegov udarac brani odlični Velkosvski. U 72. minuti Benjamin Hadžić prolazi desnom stranom i ubacuje u kazneni prostor gostiju. Lopta se od makedonskog braniča odbija do Nedima Hadžića koji šutira precizno s 15 metara i pogađa za 2:0. U samom finišu utakmice Imad Rondić volej udarcem sa ruba kaznenog prostora pogađa za 3:0.

Naredna utakmica istih aktera je na rasporedu u četvrtak s početkom od 15 sati.

Selektor Karačić je u ovoj utakmici na teren poslao sljedeće igrače: Kovač, Beganović, Čeliković, Sadiku, Danilović, Smajić, N. Hadžić, Kosanić, B. Hadžić, Mustafić, Šabanović. Još su igrali: Mirić, Resić, S. Kovač, Rondić, Maksimović, Brzović, Kožljak.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.