NOGOMET

Edinu Džeki se divi nogometna Evropa: Dijamant postiže golove u stilu Van Bastena!

A. S.

19.10.2017

Nogometna Evropa i dan nakon utakmice u Londonu, u kojoj je igrač utakmice Čelzi - Roma (3:3) bio naš Edin Džeko, ne prestaje sipati komplimente na račun najboljeg strijelca u historiji bh. reprezentacije.

Dva lijepa gola

Svi ugledni svjetski mediji na naslovnicama svojih izdanja odali su priznanje Dijamantu, koji je sinoć na Stamford bridžu postigao dva lijepa gola koji su njegovom timu donijeli veliki bod.

Najveće priznanje odala mu je "Gazetta delo Sport" na čijoj se naslovnici, u društvu Marija Mandžukića, našao upravo Džeko, uz naslov "Juventus - Super Mario / Roma - Super Džeko", aludirajući na sjajne nastupe dva nogometaša koji su donijeli pobjedu Juventusu (2:1, prvi gol Pjanić iz slobodnjaka, op. a ) i veliki bod Romi.

Naravno, i ostali italijanski mediji danas Džeku dižu u zvijezde, naglašavajući, između ostalog, da je Džeko postigao dva gola u 100. jubilarnom nastupu za Romu.

"Kakav strijelac, golgeter... Hvala, Džeko za prekrasnu večer", samo je jedan od brojnih tekstova o Džeki.

Na taj način potvrdio je Džeko izvrsnu formu ove sezone, s obzirom na to da je u italijanskom prvenstvu u sedam utakmica dao isto toliko golova, dok je namjestio još jedan.

Pohvale su stigle i sa Ostrva, gdje je Džeko proteklih godina tresao mreže i osvajao trofeje u dresu Mančester sitija.

"Luda noć na 'Stamford bridžu'... Sjajni Azar (Hazard) i Džeko ponudili odličnu predstavu", piše "The Guardian".

Prekinuo post

Pojedini mediji su podsjetili da je Džeko tek u desetom međusobnom duelu protiv Čelzija zatresao njihovu mrežu, ali su stigli pohvaliti oba gola Dijamanta, a posebno prvi.

"Džeko je uspio postići jedan od najljepših golova volejom ove sezone u Engleskoj. Remek-djelo bivšeg igrača Sitija", piše, između ostalog, "Daily Mail".

Slične tekstove o Džeki ponudili su i ostali veliki mediji u Španiji, Francuskoj, Njemačkoj...

Na kraju dodajmo, Džeko se više nikome ne treba dokazivati, jer ovo što je ponudio sinoć u Londonu golovi  su  u stilu Marka van Bastena (Marco).

Ovo mu je, inače, najproduktivnija sezona u Ligi prvaka otkako je u dresu Volfsburga 2009. također zabio tri gola (dva Čelziju, jedan Karabagu).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.