NOGOMET

„Zlatna lopta“ Nejmaru donosi tri miliona eura, a nepoznato koliko će dobiti Džeko

Facebook

Avaz.ba

19.10.2017

Brazilac Nejmar (Neymar) je dolaskom u PSG dobio toliko traženu slobodu na terenu koju nije mogao imati za vrijeme boravka na Kamp Nou jer je tamo alfa i omega momčadi Lionel Mesi (Messi).

Kako bi to ostvario, PSG je morao iskrcati dosad neviđenu svotu novaca za brazilskog velemajstora. Ugovorom mu je zagarantirana godišnja plaća od čak 30 miliona eura, a u samom ugovoru su predviđene određene klauzule.


Klauzula u ugovoru

Sigurno je zanimljiva klauzula prema kojoj PSG, u slučaju da Nejmar osvoji "Zlatnu loptu", mora isplatiti dodatnih tri miliona eura Brazilcu. Dakako, Nejmar je i bez te klauzule itekako motiviran da osvoji "Zlatnu loptu".

Ove godine brazilski internacionalac se nalazi na popisu 30 kandidata za osvajanje "Zlatne lopte", a među tim genijalcima je i naš Edin Džeko, ali vrlo vjerojatno će ona pripasti Kristianu Ronaldu (Cristiano) ili Mesiju.

Dok se za Nejmara zna koliko će dobiti, za Džeku nije poznato da li ima sličnu klauzulu u ugovoru sa Romom. Dijamant je prošle godine postigao 29 golova u Seriji A i bio je najbolji strijelac italijanske lige. 

Devet golova i asistencija

Morat će Brazilac pričekati još neko vrijeme, ali zasigurno da je jedan od najvećih favorita za spomenutu nagradu poslije ove dvojice.

Dosad je Brazilac u dresu PSG-a odigrao deset utakmica te zabio devet golova i podijelio devet asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.