NOGOMET

Murinjo otkrio kada se definitivno vraća Zlatan Ibrahimović

J. B.

20.10.2017

Menadžer Mančester Junajteda Hoze Murinjo (Jose Mourinho) očekuje da će se Zlatan Ibrahimović vratiti u tim do Nove godine. 

Ozbiljna povreda ligamenta na koljenu se činila kao kraj karijere 36-godišnjaka u ovom timu, međutim zbog impresivne rehabilitacije Junajted mu je u avgustu dao novi ugovor.

Šveđanin bosanskih korijena je jedan od ključnih igrača, s obzirom da je dobar početak Paula Pogbe prekinut zbog misterioznog niza povreda za koje je Murinjo rekao da su ''dugoročne''.

Obojica su svoj oporavak dokumentirali na društvenim mrežama, no Murinjo je mogao samo dati više informacija o povratku Ibrahimovića.

- Paul nije ovdje i ne znam kada će se vratiti, ne znam kada će opet biti dostupan. Nemam nikakvu ideju o tome - rekao je šef Junajteda.

- Zlatan je tu, radi ovdje, pod našom je kontrolom. Radi jako, jako naporno ali vjerovatno neće zaigrati tokom sljedećih nekoliko sedmica. Dajemo mu vremena i puštamo da se vrati kada bude osjećao da je pravi trenutak. Ali da li osjećam da će se vratiti do kraja 2017? Da, no to je samo osjećaj - izjavio je Murinjo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.